Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

duminică, 28 octombrie 2012

Despre Japonia si japonezi







Sa trecem in revista mai jos zece lucruri interesante despre Tara Soarelui Rasare, care ne ajuta sa intelegem mai bine o civilizatie impresionanta:

1. La intrarea in fiecare casa japoneza, podeaua este ridicata cu aproximativ 15 centimetri, ceea ce indica faptul ca cei care intra trebuie sa se descalte si sa-si puna papuci. La intrarea in camerele cu podea din "tatami" (o podea traditionala facuta din
paie de orez, cu margini din brocart), pragul este inaltat cu 2-5 centimetri, ceea ce inseamna ca si papucii trebuie lasati la usa.

2. Filmele de animatie japoneze reprezinta 60% din productia mondiala in domeniu. Si pentru ca Japonia are atata succes cu desenele animate, in tara exista aproape 130 de scoli pentru actorii care isi pun vocea pe aceste filme.

3. Japonia are procentul cel mai mare de locuitori in varsta din lume, respectiv 21%.

4. Arhipelagul japonez are in componenta 6.800 de insule. Peste 70% din populatia Japoniei locuieste la munte. Tara are, totodata, si 200 de vulcani.

5. Primii locuitori ai Japoniei au trait in Paleolitic, in urma cu 30.000 de ani I.H.

6. Speranta de viata a japonezilor este cu 4 ani mai mare decat a americanilor, respectiv peste 82 de ani.

7. Japonia este a doua tara din lume cu cea mai mica rata a omuciderilor. Cu toate acestea, tot in Japonia exista o padure recunoscuta in toata lumea pentru faptul ca este preferata de sinucigasi, perimetrul fiind impanzit de schelete umane.

8. Japonia a dat 18 laureati ai Premiului Nobel, in chimie, medicina literatura si fizica.

9. Carnea de cal cruda, denumita "basashi", este o delicatesa in Japonia.

10. Rata de scolarizare in Japonia este de 100%, in consecinta rata somajului este mai mica de 4%.


Zece lucruri pe care poate nu le stiai despre GHEISE

1. Un lucru care ar trebui sa fie stiut despre gheise este acela ca primele gheise au fost barbati. Nu este deloc o gluma! Barbatii "gheisa" erau cunoscuti sub numele de Honko si dansau pentru clientii lor in baruri si restaurante sau in camerele unde se servea ceaiul.
2. Termenul "gheisa" se traduce prin "persoana care iubeste arta". Multi sunt de parere ca gheisele sunt de fapt prostituate. Nimic mai gresit. Daca tastati pe google cuvantul "geisha" prima definitie care apare este "o femeie de nationalitate japoneza care obisnuieste sa distreze barbatii prin conversatie, cantec si dans."

3. Aceste femei erau invatate sa aduca bucurie celorlalti si desi multe erau curtezane, nu erau cosniderate prostituate. De fapt, multe gheise erau obligate sa participe la ceremonia numita Mizuage prin care unei Maiko (o gheisa aflata in perioada invatarii) ii era cumparata viginitatea de catre cel care oferea cei mai multi bani. Era considerat un gest de onoare in acea perioada.

4. Unul dintre lucruile pe care gheisele le invatau la cursuri era acela de a-si pastra intotdeauna anonimatul. Se pare ca acest fapt adauga un tip de mister gheiselor, lucru adevarat.

5. Momentul in care gheisa serveste ceaiul, iar maneca Kimono-ului ei abia ii descopera incheietura mainii, este de o senzualitate inexplicabila. Se pare ca are rolul de a-l starni pe barbat, care vede doar o mica parte din pielea ei alba, visand la mai mult.

6. Ceea ce le face pe gheise speciale este faptul ca ele te determina sa-ti lasi imaginatia sa zboare, fapt esential al acestei culturi. Din pacate, acest lucru este tot mai rar intalnit la femeile din ziua de azi care nu inteleg acest concept si unele continua sa-si arate in mod excesiv pielea.

7. Kimono-urile sunt realizate manual pentru gheise, acesta fiind creat sub propriile lor indrumari. Aspectul kimonourilor este diferit in functie de anotimp dar sunt absolut toate kimonourile sunt realizate din matase. Gheisele petrec aprozimativ 2 ore pentru a se machia, a-si aranja parul si a se imbraca in kimono.

8. Gheisele muncesc in Okyva, unde si locuiesc pana cand patrund in aceasta lume, alaturi de Okasan (matroana lor) si surorile (celelalte gheise). Desi sunt platite pentru treburile de menaj realizate in diferite case, mare parte din banii adusi de ele ajung la Okyva. Banii sunt utilizati pentru costurile intretinerii Okiva.

9. In afara naturii sexuale a stilului de viata al gheiselor, nu numai ca ele nu pot fi considerate prostituate, dar nici nu au voie sa aiba relatii de lunga durata, atata timp cat decid sa devina gheise. Daca se casatoresc trebuie sa renunte la aceasta meserie.

10. Astazi numarul gheiselor este de aproximativ 1000-2000, pe cand in anul 1920 erau peste 80 000.


Tot din Japonia, zece lucruri care au reţinut atenţia lumii după marele tsunami din 11 martie 2011

1. CALMUL Nici o imagine cu lovituri in piept sau durere sălbatica. Durerea în sine a fost elevata.

2. DEMNITATEA
Cozi disciplinate la apă şi alimente. Nici un cuvânt sau gest dur.

3. CAPACITATEA
Arhitecţi incredibili ! Exemplu : clădirile s-au legănat, dar nu au căzut.

4. GRATIA
Oamenii au cumparat doar ceea ce aveau nevoie zilnic, încât toată lumea sa obţina ceva.

5. ORDINEA
Fara jafuri în magazine. Fara claxoane şi depăşiri in trafic. Doar înţelegere.

6. SACRIFICIU
Cincizeci de muncitori au rămas sa pompeze apa de mare în reactoarele N. Cum vor fi recompensati vreodată?

7. TANDRETE
Restaurantele au redus preţurile. Un ATM nepăzit era nefolosit. Cei puternici aveau grija de cei slabi.

8. FORMARE
Toată lumea ştia exact ce să facă ; batrani, copii ... Şi au facut exact doar ce trebuia.

9. MEDIA
A manifestat o magnifica reţinere în buletinele de stiri. Nimic senzational. Doar reportaje calme.

10. CONSTIINTA
În cazul în care se intrerupe curentul într-un magazin, oamenii pun lucrurile înapoi pe rafturi şi pleaca în linişte. 
Sursa:primit pe mail

luni, 15 octombrie 2012

CELE 12 EGO-URI ALE ZODIACULUI



EGOUL este instanţa aceea mentală separată şi separatoare, care ne spune că ceilalţi nu contează, că “frate, frate, dar brânza e pe bani”, “cămaşa e mai aproape de trup”, “după mine potopul” şi alte sintagme din acestea prin care ne autoprogramăm să luptăm pentru supravieţuirea biologică. Uităm însă, că acest trup de carne este un vehicol potrivit doar pentru timpul limitat al vieţii, căci pentru veşnicie avem nevoie de altceva. Cel care vrea să intre în Împărăţia Cerului trebuie să fie asemenea copiilor, dar nu asemenea copiilor care nu dau jucăria lor, care nu împart prăjitura şi care fac exact ce le spun părinţii…(Nu te juca cu el, că uite cum e îmbrăcat, lasă-l mamă, că e sărac, vai nu vezi cum miroase, joacă-te şi tu cu alt copil). Formarea EGO-ului este cel mai mare deserviciu pe care îl facem copiilor noştri. Destructurarea lui… ar fi cel mai mare dar.

PRIMUL PAS ar fi să îl înţelegem, să ne împrietenim cu el, cu tertipurile prin care ne scoate în faţă, ne face să ne placă să ne auzim vorbind, ne creează iluzia că punctul nostru de vedere este singurul valid, şi că noi suntem cei mai oropsiţi de soartă (milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletul).

AL DOILEA PAS ar fi să înţelegem care este structura cu care venim pe lume, lecţia pe care egoul nostru o are de învăţat, proba pe care o avem de trecut pentru a destructura egoul, pentru a ne descoperi sinele superior, sâmburele de divinitate. Aşa şi numai aşa, Iubirea de sine devine iubirea de ceilalţi! Cum se naşte acest EGO? Ce se întâmplă cu sublima fiinţă divin-umană care uită atât de uşor de unde vine şi mai ales ce are de făcut pe lumea asta? Egoul se naşte din frică… şi fiecare zodie are tipul ei de frică pe care trebuie să înveţe să o învingă! Astrologia poate să ne pună în faţă oglinda celestă necesară pentru a vedea adevărata faţă a egoului nostru şi a semenilor noştri, deşi până la paiul din ochiul celuilalt, este bârna din propriul ochi. Aşa că vă invităm la o călătorie în lumea celor 12 EGOURI, corespunzătoare celor 12 zodii, să facem cunoştinţă cu masca cea mai mai greu de înlăturat - propriul EGO!


 BERBEC
EU SUNT
Omnipotentul
Frica de a nu fi nimic

Egoul berbecului este ocupat în permanenţă să fie: primul, cel mai bun, cel mai cel, cel mai pregătit pentru acţiune, cel mai potrivit pentru a începe ceva. Să nu uităm că planeta guvernatoare este Marte, iar Marte este un războinic. Aşadar, şi egoul berbecului este cel al unui războinic. Dacă nu există război, îl inventează pentru a-şi justifica existenţa. Egoul berbecului este unul inflamat, înflăcărat, care îl face să nu aibă răbdare, să vrea să aibă mereu dreptate, să caute conflict. Egoul berbecului seamănă vânt de dragul de a culege furtună. Ăsta e el. Nu te prea poţi supăra pe impetuosul berbec, căci egoul lui este cel al unui copil care vrea să aibă mereu dreptate, să primească atenţie, să fie răsfăţat mai tot timpul, mai puţin când este el cuprins de nevoia de a demonstra cât este de matur şi responsabil.

Lecţia pe care egoul berbecului o are de învăţat pentru a deveni un sine puternic, este cea a răbdării şi a capacităţii de a ajunge al doilea. Când berbecul învaţă să asculte, să îşi dea răgazul de a privi oamenii în ochi şi de a căuta şi altceva decât excitaţia pe care i-o dă adrenalina, atunci îşi poate folosi energia de acţiune în mod constructiv şi spre binele tuturor celor din jur. Când berbecul înlocuieşte dictatura agresivităţii cu binecuvântarea tihnei…poate muta munţii din loc ca să îi aducă mai aproape şi să îi poată escalada când are chef.

TAUR
EU AM
Deţinătorul
Frica de a nu avea nimic

Egoul taurului este unul teribil de posesiv, căci el vrea să aibă tot, să deţină, să controleze, să ştie şi să facă tot. Egoul acesta poate să îl facă să fie un tiran şi un despot, care să vrea să posede orice fiinţă, să o poată numi a lui şi apoi să treacă maiestuos mai departe. Egoul acesta este cel care împinge fraţii să îşi dea în cap pentru o bucată de pământ, este cel care spune “frate-frate, dar brânza e pe bani”. Teama că nu are destul şi dorinţa de a face orice pentru a avea din ce în ce mai mult, este faţeta greu de suportat a egoului taurului. El vrea cu orice preţ să fie stabil, puternic, să nu îl clintească nimic şi nu lasă amănunte la voia întâmplării. Venus ca guvernator, îl face probabil cel mai gelos semn zodiacal. Egoul lui de stăpân, într-o relaţie poate fi o povară pentru partener.

Care este lecţia care eliberează taurul din capcana propriului Ego? Taurul trebuie să înveţe să se mulţumească cu puţin şi, mai ales cu lucruri care nu pot fi atinse. El trebuie să înveţe că stabilitatea emoţională şi sentimentală nu are nimic de-a face cu cea materială, că ataşamentele din lumea materială îl pot face să piardă startul către o viaţă împlinită, făcută din bucurii mici, dar atât de durabile. Să înveţe că oamenii nu sunt obiecte şi nici obiectele nu sunt fiinţe de care să te ataşezi. Când taurul se eliberează din capcana materiei, poate să fie creativ şi va vedea cum sub mâna lui va înflori orice grădină, văzută sau nevăzută.

GEMENI
EU GÂNDESC
Atoateştiutorul
 Frica de a nu şti nimic

 Egoul geamănului este cel al minţii în general. Stăpânirea minţii în detrimentul inimii, a raţiunii în detrimentul sentimentului, poate naşte monştri de Egoism. O minte neiertătoare care se comportă precum patul lui Procust, împărţind oamenii în buni şi răi, deştepţi şi proşti, poate fi mai periculoasă decât o boală contagioasă. Căci mintea poate afecta minţi. Geamănul are un ego capabil să manipuleze prin cuvânt, să dezinformeze, să trunchieze şi să denatureze adevărul. Şi astfel să îndepărteze orice om de la adevărata cunoaştere. Egoul geamănului îl face să fie superficial şi neatent la detaliile care îl aduc în lume pe Dumnezeu. Egoul geamănului îl transformă în omul aparenţelor frumos poleite şi al cunoştinţelor vaste despre nimic.

 Ce are de învăţat geamănul pentru a-şi elibera sufletul din robia raţiunii reci? Geamănul va trebui să înveţe să asculte opinia altora, să încerce să meargă dincolo de aparenţe, să aprecieze şi ceea ce nu este logic. Va trebui să înveţe să se bazeze şi pe simţuri, să închidă ochii şi să simtă lumea cu vârfurile degetelor, pentru ca astfel să-şi dea şansa de a înţelege că dincolo de mintea sa, este tot universul. Un astfel de Geamăn va putea să deschidă alte minţi şi inimi spre Adevărul de dincolo de cuvinte. Un astfel de geamăn îşi va putea folosi puterea minţii pentru a crea lumi în care suferinţa să aibă sensul creşterii. Un astfel de geamăn va avea puterea să accepte miracolul, fără să vrea să îl cuprindă cu mintea.

RAC
EU SIMT
Simţitorul
 Frica de a simţi că nu aparţii

Egoul Racului este egoul acela sufocant, care nu te lasă să trăieşti fără el, care crede că doar el ştie să asculte, să îngrijească, să hrănească şi să ofere protecţie. Acest tip de ego, este cel care hrăneşte dependenţe şi care face ca oamenii să se simtă neajutoraţi, uneori chiar neînsemnaţi. Egoul ăsta poate chiar să îţi facă bine cu forţa şi, de bună seamă, ştie mai bine ce este mai bine pentru tine. Egoul ăsta hrănit de lună îl transformă pe rac într-un fel de mamă a răniţilor, care dacă nu are o victimă, o poate fabrica imediat. Egoul ăsta este mama care nu lasă copilul să se dezvolte departe de ea, care îl face să se simtă vinovat că devine adult.

Ce are oare de învăţat racul pentru a-şi părăsi căminul confortabil al propriului ego? Racul trebuie mai întâi să înveţe să se simtă acasă oriunde, nu doar acasă la el. Apoi trebuie să înveţe să rupă toate cordoanele ombilicale care îl leagă de trecut şi familie, pentru a nu mai crea astfel de cordoane cu toţi cei din jur. Racul trebuie să înveţe că oamenii pot avea o viaţă în afară de relaţia cu ei, şi că au dreptul să înveţe din greşeli. Racul are de învăţat că sentimentele uneori pot înşela, şi că un pic de raţiune nu strică din când în când. Un astfel de rac va putea să facă pe oricine să se simtă acasă în compania lui şi, mai ales îi va putea face pe ceilalţi să îşi înţeleagă sentimentele, fără a ajunge dependenţi de ele.

 LEUL
EU VREAU
Strălucitorul
Frica de a rămâne în umbră

Leul de când se naşte, este ocupat să vrea fără încetare. Vrea atenţie, vrea afecţiune, vrea putere, vrea apreciere. Veţi spune că toţi vrem astea. Aşa este, dar Egoul leului îl face să vrea asta cu orice preţ şi în cantităţi nelimitate. Dacă ar avea o lampa fermecată, leul ar folosi-o tot timpul, căci el vrea. Este destul de dificil de suportat egoul leului aşa nemăsurat şi nelimitat cum este. În preajma acestui ego, orice alt ego păleşte şi orice om se simte mic, uşor de trecut cu vederea şi de călcat în picioare. Asta nu face altceva decât să creeze duşmănii inutile. Egoul leului guvernat de soare îl face să caute scena, sau să inventeze în orice clipă acea situaţie teatrală care să îi pună în evidenţă valoarea. “EU vreau” - este o dictatură greu de suportat până şi de către leu, care dându-şi seama că nu poate să vrea chiar orice fără a plăti un pret, ajunge să nu mai vrea nimic, să nu îl mai mulţumească nimic.

Ce are leul de învăţat pentru a-şi elibera sinele superior şi pentru a străluci cu adevărat şi benefic pentru toţi cei din jur? Leul va trebui să înveţe lecţia umbrei, care urmează cuminte pe cel de care este legată. Va trebui să înveţe să nu mai vrea, ci să se bucure de orice primeşte, să înţeleagă că oamenii te pot ovaţiona şi aprecia în faţă, şi te pot urî pe la spate, că scena nu este viaţa adevărată şi că viaţa este un joc, dar nu o joacă, mai ales când devii jucăria propriilor decizii şi ambiţii. Dacă învaţă şi acceptă toate acestea, leul devine liderul care asemenea lui Noe, poate salva orice suflet. Un astfel de leu ştie puterea cuvintelor: FACĂ-SE DOAMNE VOIA TA!

 FECIOARA
EU SLUJESC
 Perfecţiunea întruchipată
 Frica de a nu fi perfect

 Egoul fecioarei este egoul care face ca ceilalţi să se simtă vinovaţi, imperfecţi, nepotriviţi, judecaţi, catalogaţi şi chiar condamnaţi. Egoul fecioarei o face să se simtă superioară când se plasează pe sine în situaţii de inferioritate evidentă. Acest tip de ego te poate duce cu gândul la sacrificiul de sine pentru binele altora. Cu toate astea, fecioara nu face nimic dezinteresat, plata ei fiind faptul că ceilalţi se simt datori să îi răspundă la fel. O altă plată cu care egoul se gratulează pe sine, este clipa în care fecioara se pune sub cealălalt pentru a-l face să se simtă mare şi important, pentru a-l pune pe un piedestal. Nimeni nu poate trăi pe un piedestal, mai este nevoie să mănânci, să dormi, să te bucuri, să fii om în toate ale tale. Dar egoul fecioarei te vrea perfect. Dacă eşti mai puţin, vei fi nimicit sub un tir de cuvinte zdrobitoare, aşa cum numai Mercur poate scorni. Cicăleala şi critica impuse de feciorelnicul ego, va face un iad viaţa oricui.

Aşadar, ce trebuie să înveţe fecioara pentru a reduce egoul la tăcere şi a auzi şoapta divină a sinelui? Fecioara va trebui să se bucure de micile imperfecţiuni ale vieţii şi de lucrurile care nu merg conform planului şi care nu sunt mereu ordonate, curate, impecabile. Fecioara va trebui să înveţe că există o singură categorie de oameni, numită OAMENI, şi că aceştia nu au nevoie de un piedestal, ci doar de apreciere pentru tot ceea ce sunt, dar şi pentru ceea ce nu sunt şi nu vor fi niciodată. Dacă va învăţa toate astea, nu se va mai simţi sacrificată, şi va fi bucuroasă că este făptură divină, într-un plan divin, perfect în imperfecţiunea lui.

BALANŢA
EU ÎMPAC
 Împăciuitorul
 Frica de conflict

Blestemul egoului balanţei este acela că în permanenţă ea încearcă să împace capra cu varza, cu lupul, cu barca, cu râul, uitând că uneori conflictul are valente constructive. Egoul de balanţă face ca până şi cel mai urât lucru să pară frumos şi poleieşte orice realitate în culori suave, astfel încât nici nu ştii când ai atins fundul prăpastiei şi când să te fereşti. Egoul balanţei o transformă în făcătoare de pace cu orice preţ, chiar dacă pentru a restabili pacea este nevoie mai întâi de un mic război în care tot ea, balanţa să fie negociatorul şef. Tot acest tip de ego îi spune că nu poate face nimic singură, că are nevoie de o echipă pe care să nu o conducă, dar care să facă treabă. Venus îi imprimă egoului caracterul social de faţadă - un fel de Ileana Cosânzeana impecabilă şi perfectă în orice situaţie socială, cu un Făt Frumos alături, care să îi fie aproape la bine şi la greu. Aşadar, egoul acesta vrea să împace extremele, oameni care nu au nimic unii cu alţii… şi asta doar pentru a se simţi bine, util, mare şi mai ales bun.

Ce ar trebui să înveţe balanţa, astfel încât să se dezlege din blestemul armoniei permanente şi imaginare? Ar trebui să înveţe că totul este devenire şi că unele lucruri şi unii oameni nu pot fi împăcaţi. Să înveţe să facă lucrurile şi de una singură, fără să mai depindă de ajutorul unui partener sau al unei echipe. Să înţeleagă principiul formulat de taoişti conform căruia: “cuvintele frumoase nu sunt adevărate, iar cuvintele adevărate nu sunt neapărat frumoase”. O astfel de balanţă ar şti să îşi păstreze mai întâi echilibrul interior şi să devină astfel un exemplu pentru ceilalţi.

SCORPION
 EU DORESC
Puternicul din umbră
Frica de neputinţă

Bine aţi venit în lumea egoului-curcubeu al scorpionului. Este un ego multicolor cu multe faţete care mai de care mai ascunse sub masca răbdării, amabilităţii, bunăvoinţei, un ego sălbatic, care nu va ezita să te facă să te simţi neputincios. Egoul acesta are toate culorile: roşul furiilor necontrolate care pot distruge lumi interioare şi exterioare, galbenul invidiilor nemăsurate, verdele geloziei pe care îl aruncă spre orice fiinţă care încearcă să îi iasă din mreje, albastrul rece şi distant cu care te ţine departe de lumea lui şi dincolo de care simţi o prăpastie, care te va despărţi mereu de tot ceea ce este el cu adevărat. Lista poate continua, căci egoul scorpionului este unul subtil care îl face să pară cel mai dulce şi mai dezinteresat altruism, dar care nu este decat un orgoliu fioros, aflat la pândă mereu în căutarea următoarei victime, care prin simpla prezenţă să îl facă să se simtă puternic. Pluton îi dă iluzia demiurgului. Scorpionul ţi se va părea modest, limitat, cuminte. Aşa îl face să pară egoul, instrumentul prin intermediul căruia scorpionul se pierde neştiut în mulţime.

Ce are de învăţat scorpionul pentru ca egoul să devină un sine capabil să creeze lumi de bucurie? Are de învăţat lecţia adevăratei smerenii şi de punere a propriei vieţi în mâinile divinităţii. Va trebui să nu mai simtă că el este Dumnezeu cu putere de viaţă şi moarte asupra celor din jur. Abia când îşi va asuma condiţia de muritor, supus legilor lumii văzute şi nevăzute, va căpăta adevărata putere, cea care îi va permite să fumeze în tihnă pe vârful unui munte, de unul singur, rugându-se în gând pentru toţi cei care, dragi fiindu-i, i-a lăsat în paza lui Dumnezeu.

 SĂGETĂTOR
EU ÎNŢELEG
 Înţeleptul nesăbuit
Frica de a nu înţelege

 Egoul săgetătorului îl face să creadă că le ştie pe toate şi că, mai ales le înţelege pe toate aşa cum Dumnezeu le-a creat, în semnificaţia lor divină şi în toate rosturile lor. Acest ego nu va pierde timp cu cel care nu este pe aceeaşi treaptă de înţelgere cu el, căci nu formează relaţii decât cu cei ca el sau peste el cu o treaptă. Săgetătorul este un fel de Donjuan al minţilor, cutreierând teritorii după teritorii pentru a întâlni oameni de la care să aibă ce învăţa, sau să aibă ce să îi înveţe, după care să îi abandoneze pe aceştia fără a le recunoaşte meritele. Egoul săgetătorului îl face uneori să uite că se află unde se află şi este cine este, tocmai pentru că alţi oameni l-au format, ocrotit, iubit. Dacă nu ar fi atât de convins că are întotdeauna dreptate şi că deţine adevărul absolut, ar fi un ego relativ uşor de îndurat de către cei din jur, dar din păcate latura aceasta îl transformă într-un judecător neiertător, care administrează sentinţe fără a asculta glasul inimii, un Jupiter cu puteri discreţionare.

 Ce trebuie totuşi să înveţe săgetătorul pentru a putea să înceapă călătoria spre sinele său divin? Va trebui să înveţe să ierte de 777 ori câte 777 de păcate ale altora şi să nu ridice piatra primul. Săgetătorul va trebui să înveţe de la orice şi de la oricine, căci Dumnezeu nu vorbeşte prin gura înţelepţilor, ci mai ales prin cea a copiilor şi a celor aidoma copiilor. Săgetătorul va trebui să înveţe statornicia şi capacitatea de a-şi pune rădăcinile într-un loc, măcar pentru un timp, pentru a lăsa răgaz unei relaţii să se clădească, unei poveşti să se depene. Dacă va învăţa acestea, va fi capabil să le aducă aminte tuturor cine sunt cu adevărat, ca un adevărat maestru.

CAPRICORNUL
EU FOLOSESC
Retrasul distant
Teama de exprimare a emoţiei

Egoul capricornului este unul rece şi calculat, aproape inuman. Acest tip de ego te face să te simţi în preajma unui sloi de gheaţă nu a unui om, a unui sloi de gheaţă care nu are nevoie de nimeni şi nimic, care nu are nimic de dat sau de primit. Este egoul acela care îl face pe nativ să calce pe cadavre pentru a-şi împlini ţelurile de mărire socială şi ierarhică. El îl va face pe capricorn să fie un singuratic într-un turn de fildeş, fericit în singurătatea sa. Tipul acesta de ego neiertător şi rece, este cel care îl face pe capricorn să se simtă special, să simtă că merită o poziţie înaltă, atenţie, bani şi putere. Capricornul are egoul impus de Saturn, prin care administrează pedepse celor care nu îi respectă regulile, tradiţiile, obiceiurile, care îi încalcă teritoriul. Capricornul va fi autoritatea care nu construieşte, ci distruge, nu dezvoltă, ci inhibă, nu laudă, ci critică chiar şi reuşitele. Egoul capricornului se va folosi de oameni, de resursele lor interioare şi exterioare pentru a-şi satisface setea de statut social înalt.

Ce are de învăţat capricornul pentru a deveni un sine puternic şi iubitor de viaţă? Va trebui să înveţe să se lase folosit, să fie o unealtă prin care Dumnezeu lucrează în lume, să dăruiască necondiţionat şi nelimitat, să ofere timpul sau prezenţa sa celor din jur şi să se bucure de aceştia, lăsându-i să simtă că sunt importanţi, că sunt iubiţi şi că fără ei, viaţa ar fi mai grea. Să înveţe că exprimarea emoţiilor nu a omorât pe nimeni niciodată, dar neexprimarea lor, a făcut multe victime.

VĂRSĂTOR
EU CUNOSC
Rebelul fără cauză
 Frica de reguli şi tradiţii

Egoul vărsătorului îl aruncă în capcana celui care le ştie pe toate, dar nu la nivel superficial asemenea geamănului, ci la nivelul cunoaşterii profunde, aproape spirituale. Egoul acesta este mai mult decât responsabil pentru conflictul noului cu vechiul, al lipsei de reguli cu regulile. Egoul acesta naşte revoluţii chiar şi când acestea nu sunt necesare, naşte revolte, când lucrurile au nevoie de timp pentru a se aşeza şi pentru a da rezultate. Egoul acesta schimbă doar de dragul de a schimba, fără să se gândească la consecinte. Un astfel de ego îl face pe vărsător să creadă că are toate răspunsurile la degetul mic, că are soluţie pentru orice problemă. Este greu să stai în preajma unui geniu atoateştiutor. Egoul vărsătorului îi face pe toţi să se simtă mici, proşti şi total neadaptaţi pentru viitor. Un vărsător poate face şi un copil să se simtă bătrân, căci viteza hiperluminică a minţii lui, lasă pe oricine în urmă. Uite-aşa se trezeşte egoul vărsătorului singur, fără persoane care să îl facă să se simtă deştept.

Ce este totuşi de făcut pentru ca vărsătorul să îşi dea şansa de a ajunge la următorul nivel de dezvoltare spirituală? Ar trebui să accepte că mintea sa nu poate cuprinde totul, că Dumnezeu este mai mare decât puterea sa de cunoaştere, că acele lucruri pe care nu le cunoaşte şi nu le controlează, sunt cele cu adevărat importante. Va trebui să înveţe smerenia celui care îşi acceptă condiţia de muritor, pentru ca astfel să se mai nască o dată în haina vieţii veşnice. Un astfel de vărsător este ca un far pentru cei din jur, ajutându-i să nu se piardă pe calea către sinele superior.

PEŞTELE
EU CRED
 Pasivul visător
Frica de realitatea palpabilă

Egoul peştelui este poate egal în subtilitate şi periculozitate cu cel al scorpionului. Este unul nevăzut, dar uşor de simţit. În preajma unui astfel de ego, îţi vine să fii în alertă permanentă, parcă simţind că acele cuvinte frumoase sunt o capcană, că visul frumos în care te atrage este de fapt un coşmar, că raiul promis este de fapt un purgatoriu veşnic. Egoul peştelui îl poate face să creadă în himere, în realităţi paralele şi parazite, care să îi mănânce energia vitală şi care să îl împingă în pragul nebuniei. Egoul acela care crede….ajunge să creadă chiar că nu există Dumnezeu, sau dacă există, este unul al propriei minţi. Egoul acesta poate să se rupă de ceilalţi, să le nege existenţa, pentru a se simţi singurul fiu al lui Dumnezeu. Peştele este prins în plasa iluziilor pe care egoul său le ţese, totul devine iluzoriu şi incert, până şi silueta unui munte, până şi senzaţia de foame.

Ce are de făcut peştele pentru a rupe pânza iluziei şi a vedea adevărata faţă divină a semenilor săi? Va trebui să nu se mai roage în intimitatea propriei minţi, ci slujindu-i pe cei care au nevoie de el. Spălând răni, hrănind şi neaşteptând laudă pentru asta, amintindu-le oamenilor că dincolo de ceea ce ei văd, este o lume nevăzută, care este acolo pentru a-i ajuta să crească şi să ajungă la rândul lor să creadă, şi crezând, să se mântuiască. Un astfel de peşte devine pescar de oameni, un om care poate călca prin credinţă pe apa vieţii pentru a-şi găsi şi sărbători sinele divin

Sursa:http://casatreziriizodiac.blogspot.ro/2012/06/egoul-este-instanta-aceea-mentala.html

duminică, 14 octombrie 2012

40 de sfaturi pentru o viata lunga si armonioasa


Sanatate:
1. Bea multa apă.


2. Mananca micul dejun precum un rege, masa de prânz precum un print, si cina ca un cersetor.


3. Mananca mai multe plante si mancare ce creste în copaci si mai putina din cea făcuta în fabrici. Amintiti-vă ca sistemul digestiv nu stie că e secolul 21, asa ca ajutati-l.


4. E întotdeauna un moment bun pentru AEE - Adevăr, energie si empatie!


5. Plimba-te 10-30 de minute pe zi.


6. Jucati cat mai multe jocuri, jocurile care nu au niciun câstig, doar simpla plăcere de a le juca.


7. Citeste mai multe cărti decât ai citit anul trecut.


8. Stai în tăcere (fara TV) timp de cel putin 10 minute pe zi si acorda-ti timp pentru a cantari lucrurile.


9. Investeste cel putin 7 ore pe noapte în somn. VEi trage foloasele mai târziu.


Personalitate:
10. Zâmbeste în timp ce te plimbi, acele 10-30 de minute pe zi.


11. Nu compara viata ta cu a altora, este usor sa vezi partea buna, dar cea rea este la fel de bine ascunsa ca a ta, sau mai bine. Nu ai nicio idee despre cum sunt vietile altora cu adevarat sau daca sunt fericiti, asa ca bucura-te de a ta.


12. Nu pierde timpul si energia gândind lucruri pe care nu vei putea niciodată să le transformi. În schimb, utilizeaza acea energie pentru a lucra în directia momentelor viitoare pozitive.

13. Nu fi extremist în orice actiune. Aminteste-ti că adevărul este undeva la mijloc, si viata nu este numai alb si negru.


14. Accepta faptul ca nu ai intotdeauna dreptate sau că te-ai înselat.


15. Nu-ti pierde energia ta plângandu-i pe altii pe care nici nu-i cunosti, si nici faptele lor. Nu ai nicio idee despre ceea ce îi motivează sau ceea ce-i poartă catre o decizie. A judeca este atât de usor, chiar si un copil de 4 ani o poate face. Soferul care te-a claxonat poate a avut o zi grea, sau este nerăbdător să-si vadă sotia bolnavă la spital în timp ce-si face griji pentru chirie. Noi vedem doar comportamentul, niciodată evenimentele care au dus la aceasta.

16. Viseaza mai mult in timp ce esti treaz.

17. Invidia este o pierdere de timp. Ai deja ceea ce aveti nevoie si fiind invidios,  nu-ti va aduce mai mult.


18. Încearca să nu readuci in discutie greselile din trecut ale sotului tău. Aceasta va distruge fericirea voastra prezenta, si chiar daca ai dreptate - pur si simplu nu merita.


19. Viata este prea scurta pentru a uri oamenii. Ar trebui să ai putina teamă de unii si milă de altii, dar ura este o pierdere mai mare de timp decât orice altă emotie.


20. Sa faci pace cu trecutul tau.


21. Nimeni nu controlează nivelul de fericire, decat tu.


22. Viata este o scoala, aminteste-ti că esti aici pentru a invata. Problemele sunt ca niste teste, iar lectia pe care o primesti te va ajuta să o rezolvi pe următoarea corect.


23. Zâmbeste si râzi mai mult cu toata fata, inclusiv cu ochii. Găseste umor oricand poti.


24. Nu te lua prea în serios, nimeni altcineva nu o va face!


Comunitate:
25. Suna-ti familia destul de des astfel încât să simtă ca mergi alaturi de ea în această viată.


26. În fiecare zi - sa faci cel putin un lucru bun pentru altii, care într-adevăr ii ajută. Aceasta te va face sa te simti bine si mai târziu - cineva recunoscător te va ajuta atunci cand vei avea nevoie.


27. Încearca să ierti, e cel mai greu lucru, mult mai greu decât ura, dar e posibil.


28. Petrece ceva timp cu persoane de peste 70 si sub 6 - vei învăta răbdare si empatie.


29. Încearca să faci cel putin 3 persoane sa zâmbeasca în fiecare zi.


30. Despre ceea ce unii oameni cred că despre tine ca nu este treaba ta! Deci, de ce te mai deranjezi? Trăieste-ti viata si nu mai te intreba ce e in mintea lor, nu vei sti niciodată adevărul complet!

31. Colegii tai de munca nu vor avea grijă de tine când esti bolnav. Familia si prietenii, da. Nu lasa oamenii care tin la tine, departe de viata ta. Toti avem nevoie de ajutor la un moment dat, nu pastra distantă.

Viată:
32. Fă ceea ce trebuie. Fara sa ranesti pe nimeni, in ciuda sentimentele tale personale. Acesta va avea valoare de timp si pe termen lung.


33. Scapa de ceea nu este util, frumos, sentimental sau care sa-ti aduca adevarata placere in viata.


34. Iertarea poate vindeca mai mult decât vă puteti imagina vreodată. Poate revigora relatiile si reaprinde dragostea si aprecierea adevărată. Iertarea este modalitatea de a arăta sa esti puternic, si puterea este impresionanta si atractiva.


35. Nu contează cât de bună sau rea este situatia - se va schimba la un moment dat. Prin urmare sa nu-ti pierzi capul sau sa te temi.


36. Nu contează cum te simti în acest moment - te ridici, te îmbraci si să fii acolo la timp. Un început bun te va ajuta sa scapi de acel sentiment.


37. Dacă actorii pot avea succese uriase la varsta de 70 de ani, iti dai seama ca partea cea mai buna e pe cale sa vină. Si dacă nu este sa fie, apoi încercati să creati ceva bun pentru altcineva, aceasta va fi adesea surprinzator si pentru tine, de asemenea.


38. Când te trezesti în viată dimineata, îmbrătiseaza viata!


39. Cel mai mare secret este că oricine poate fi fericit. Dar unii decid că nu vor fi si apoi cauta motive să sustină această teorie. Nu face asta! Presupune că esti fericit si găseste motive pentru a sustine această afirmatie! Continua gasirea acestor motive, si tu chiar s-ar putea sa începi să crezi asta.


40. Bucura-te în fiecare zi. Aminteste-ti, viata este doar o plimbare, si iti sunt prezentate multe lucruri diferite, unele minunate, altele ingrozitoare. Dar vei continua întotdeauna si este întotdeauna doar o plimbare. Bucura-te de ea.


Sursa:http://suntsanatos.ro/spiritualitate/40-de-sfaturi-de-viata-lunga-si-armonioasa.html

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Cele mai pretioase....




 
 
1.     Şofranul
 
http://www.aphrodisiology.com/images/saffron-aphrodisiac-2.jpg
Șofranul este cea mai scumpă mirodenie a lumii. Preţul lui este dat de greutatea cu care se recoltează şi prelucrează acest condiment fragil care este de fapt pistilul crocusului de şofran. Pentru a recolta 500 de grame de şofran e nevoie de aproximativ 75.000 de flori recoltate de pe o suprafaţă echivalentă cu un teren de fotbal. La procesul de cultivare se adaugă unul delicat de recoltare, uscare, sortare şi transportare a şofranului care face ca în final preţul unui kilogram din această mirodenie să ajungă la 11.000 de dolari.
 
 
2. Nucile de Macadamia
 
http://echolife.files.wordpress.com/2010/07/macadamia_nuts.jpg
Iată nucile cu adevărat tari. La propriu şi la figurat, la coajă şi la preţ. Nucile de Macadamia sunt cele mai scumpe nuci din lume întrucât arborele care le produce are nevoie de 7-10 ani pentru a ajunge la maturitate şi necesită fertilizări intense şi costisitoare. Cei care vor să treacă de coaja tare pentru a ajunge la miezul cremos al acestei nuci care conţine peste 80% uleiuri şi aproximativ 4% zaharuri trebuie să plătească 300 de dolari per kilogram.
 
 
 
3. Beluga – caviarul iranian
 
 
http://www.samuelsandsonseafood.com/products/CAVBEL_photo.jpg
Cel mai scump caviar din lume nu este cel rusesc așa cum s-ar crede, ci caviarul almas (termenul iranian pentru diamant). Preţul acestui caviar, rar şi de aceea foarte scump, este dat de faptul că este produs de un sturion care are cel puţin 100 de ani. Luxosul caviar provine din acest sturion care a supravieţuit dinozaurilor şi care există pe pământ de acum 120 milioane de ani. Acest caviar iranian ajunge pe piaţa din Statele Unite şi se vinde cu 5000 de dolari kilogramul. Încă un motiv în plus pentru a consuma caviar cu moderaţie.
 
 
4. Trufa albă
 
http://verygoodfood.dk/wp-content/uploads/IMG_0464-1.JPG
Cea mai scumpă ciupercă din lume este de departe trufa, dar nu cea neagră ci varietatea ei albă, mult mai rară. Originară din zona Langhe, regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa albă creşte până la 12 centimetri în diametru şi poate atinge 500 de grame în greutate. Aceste trufe au un preţ de 2000 de dolari, adică 4000 de dolari per kilogram. Însă preţul lor explodează atunci când sunt vândute la licitaţii. Cea mai scumpă astfel de trufă a fost vândută în decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarul unui cazino din Macao, care a plătit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufă albă. Ca să înţelegem ce sunt trufandalele!
 
 
 
5. Cartoful “La Bonnotte”
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/BlauerSchwede02.JPG
Considerăm cartoful un aliment la îndemână pentru că este ieftin. ar acum ne ocupăm de tot ce-i mai scump.
Cel mai costisitor cartof din lume este o varietate din Franţa – “La Bonnotte”.
Doar 100 de tone sunt cultivate anual, iar locul de cultură este exclusiv insula Noirmourtier.
De ce este scump?
Pentru că este nevoie de fertilizare specială a pământului de cultură cu alge şi de o climă specială, aproape de mare.
Cum această specie este aproape pe cale de dispariţie, bătălia pe această varietate este mare, 1 kg ajungând până la 500 euro.
 
 
6. Carne de Vita Kobe
 
http://oddstuffmagazine.com/wp-content/uploads/2010/12/Kobe-beef-960x640.jpg
Cea mai scumpă carne de vită din lume este obţinută de la specia japoneză Tajima-ushi. Vacile sunt hrănite cu cea mai bună iarbă şi sunt crescute după o tradiţie strictă în regiunea Kobe (hrănite cu bere şi masate în fiecare zi). Carnea este fragedă, gustoasă şi are o textură deosebită cu firişoare de grăsime distribuite incredibil de uniform ce îi conferă cărnii un aspect marmorat. Deşi există variante americane şi britanice ce sunt vândute ca vită stil Kobe (hrănite cu bere şi masate zilnic), adevărata vită Kobe ajunge la 100 dolari pentru 200 grame de carne macră. Folosită la sashimi, shabu-shabu, teppanyaki, vita de Kobe se deosebeşte de mai puţin reuşitele copii şi datorită hranei care este mai bună şi mai scumpă decât cea de pe continentul american.
 
 
7. Sandvişul de Platină
 
http://www.molomo.ru/img/exp8.jpg
Cel mai scump sandviş din lume – da, există şi aşa ceva! – este von Essen Platinum Club Sandwich. Această delicatessă cu 3 straturi are cel mai fin piept de pui (poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomică a lumii!), şuncă, ouă de prepelită şi trufe albe. Se vinde în Cliveden, Berkshire şi costă aproape 200 de dolari. Are 1,182 de calorii şi este pe lista de “trebuie gustat” a fanaticilor gurmanzi din toate ţările.
 
 
8. Pizza de 8300 euro
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6A6QRCIJGR6_9adrzYuKG2HLqI_3XExPefqozDe8CXX7k3qiIDe7IU47W-4Vf4ego8FMP33CnE9FVBRppnbxrnaErI2262hA4RH4XEkxb-WtYN9e-7XYsSEf49UwTimhadCHGkLO6OJ9p/s1600/9.jpg
Pizza cea mai scumpă din lume poate fi gustată în Italia. Cu toppinguri generoase de caviar şi homar, această pizza are un diametru de 20 cm şi un topping excepţional în stare lichidă – coniac Louis XIII Remy Martin. În acest caz nu mai cereţi ketchup.
 
 
 
9. Omleta de 1.000 de dolari
 
http://elitechoice.org/wp-content/uploads/2010/11/omelette.jpg
 
Restaurantul Le Parker Meridien din New York serveşte cea mai scumpă omletă din lume. Preţul de 1,000 de dolari (sau 700 de dolari dacă o faceţi acasă) nu este dat de cele 10 ouă folosite, ci de cele 200 g de caviar sevruga şi de 1 homar întreg.
 
 
10. Îngheţata de 1.000 de dolari
 
http://laurela.us/wp-content/uploads/2008/10/most-expensive-icecream.jpg
 
Încă din 2004 în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpă îngheţată din lume, specialitatea restaurantului Serendipity 3 din Manhattan conţine 5 globuri de îngheţată din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foiţe de aur comestibile de 23 K şi una din cele mai scumpe ciocolate din lume – Amedei Porceleana.
 
 
11. Trufele Chocopologie
 
http://phenomenonsofhistory.com/site/wp-content/uploads/2010/07/372019.jpg
Apreciate ca fiind cele mai gustoase şi scumpe produse de ciocolată din lume trufele “Chocopologie by Knipschildt” costă nici mai mult nici mai puţin decât 2,600 de euro per 370 grame și se pot achiziționa doar pe bază de comandă. Realizate manual după o reţetă secretă, delicatesele conțin, printre altele, trufă neagră și 70% cacao.
 
 
12. Cafeaua Kopi Luwak
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu4t8lhTyqDa-j3dJINrODRpuBw8zyDibKyg0ZKbXzGYM2Mh_jV-Hml4CKPsezfPjq4AfPNf_FYgbR4virbOKbYYGcsJJGpQaLkRdvMt5yGDDCxcLDzKCP7IlblOr8CwgogKn1TZQdcbk/s1600/klkompr.JPG
S-ar putea să deveniţi hipertensivi doar gânindu-vă la această cafea întrucât doar auzul preţului ei poate să accelereze pulsul unui hipotensiv: peste 1000 de dolari per suta de grame. Preţul cafelei Kopi Luwak este determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit ci şi de raritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creşte într-un areal foarte restrâns, exclusiv în insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru care recolta anuală este de doar 15 kilograme de cafea. Iar doritorii, se pare, sunt mai mulţi.
 
 
 
13. Ceaiul Tieguanyin
 
http://multipleinfusions.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/05/xi-ping-anxi-oolong.jpg
Dacă preţul cafelei vă face rău nu încercaţi nici cu ceai. S-ar putea să vă dăuneze. Mai ales dacă vă doriţi un ceai verde Tieguanyin.
Cel mai scump ceai din lume vine să ne arată că în China nu se produc doar obiecte de serie mare şi preţ mic ci şi ceaiuri rare şi scumpe. O singură ceaşcă din acest ceai – făcută din 2-3 frunze uscate – costă 15 dolari iar preţul kilogram ajunge la suma de 3000 de dolari.
 
 
14. Plicul de ceai cu diamante
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnEVxhsDXOZSJh1y6QcWKlOw2Ex_WQ9wA_CjjC84voiGILslEZs0AyYzK-3-jBHNP46oxiIUJVkGsQrK35JCIQ0exqqQRYYc7DEeIvFtdgFWGYCeQ2qjgd_Qj4IDhsfDsNpAom3_nXGTc/s1600/mostexpensiveteabags.jpg
Dacă un ceai chinezesc vă pare a fi scump, cu siguranţă că acest plic de ceai cu diamante o să vă pară a fi exagerat. Şi chiar acest efect extravagant l-a urmărit compania PG care l-a produs pentru a celebra al 75-lea an al existenţei sale. Decorat manual cu 280 de diamante pentru a le reaminti englezilor cât de mult iubesc ceaiul, plicul costă 7500 de lire sterline. Cred că englezii îşi puteau aminti că le place ceaiul şi într-o manieră mai discretă.
 
 
15. Cea mai scumpă şampanie
 
http://www.weareprivate.net/blog/wp-content/uploads/perrier_jouet_2002_vintage-collection_01.jpg
Dacă bei un pahar din această şampanie probabil trebuie să bei o alta după doar ca să sărbătoreşti faptul că te-ai apropiat de cea mai scumpă şampanie a lumii. Cea mai scumpă şampanie poartă numele de Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc şi nu vechimea este cea care o face atât de preţuită – aşa cum se întâmplă la vinurile de colecţie – ci faptul că este produsă din struguri atent selecţionaţi şi vândută în sticle pictate manual. O astfel de sticlă costă 1,500 de dolari.
 
 
16. Un whiskey cu adevărat rar 
 
http://www.hoteliermiddleeast.com/pictures/Macallan-lalique.jpg
Probabil că dacă ar fi supravieţuit câţiva dinozauri unii tot ar fi fost mai ieftini decât acest whiskey din categoria “fine and rare” ce poartă numele de Macallan Fine Rare Vintage. Nu ştiu cât de rafinat este acest distilat, vechi de 30 de ani, dar rar este cu siguranţă. Anul trecut, în întreaga lume mai erau doar 85 de sticle. Şi poate or mai fi, dacă nu s-o fi spart vreuna, că de băut cu siguranţă se bea cu moderaţie. Nu poţi bea mult whiskey de 38.000 de dolari sticla fără să te doară rău capul a doua zi.
 
 
17.Un rom pentru piraţi bogaţi
 
http://www.amathusdrinks.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_740_474.jpg
Cel mai scump rom al lumii nu pare a fi pentru lupii neînfricaţi ai mărilor ci mai degrabă pentru saloanele unor milionari excentrici. Wray & Nephew White Overproof este cu siguranţă cel mai scump rom al lumii. Rar, şi cu siguranţă bun, acest rom distilat în 1940 este cea mai preţioasă licoare din categoria sa. O singură sticlă de – nu se ştie câte or mai fi – Wray & Nephew White Overproof Rum costă 53,000 de dolari.
 
 
18. Diamantele sunt eterne. Chiar şi la cupă.
 
http://www.mycuizine.com/Wow/images/Expens21.jpg
Nu se putea ca japonezii, care beau de revelion şampanie cu foiţă de aur ca să aibă un an nou bun şi bogat, să nu ducă extravaganţa la un nou nivel. Acesta este cauza, şi nu lipsa cruntă a măslinelor din Japonia, pentru care a fost inventat cel mai scump coctail din lume. În fond, “Diamonds-Are-Forever” – not for everyone – nu are cine ştie ce ingrediente rare, dacă facem abstracţie de diamantul de 1.6 carate din pahar.
Dacă vă interesează un astfel de cocktail îl găsiţi la hotelul Ritz-Carlton din Tokyo . Pentru 11.000 de dolari cât costă cred că nici nu trebuie să coborâţi la bar. Puteţi solicita room-service-ul.
 
 
19.  Berea Vielle Bon Secours
 
http://i64.servimg.com/u/f64/14/34/15/34/bonsec10.jpg
Nu ştiu dacă prietenii dumneavoastră ştiu, dar ai mei nu cunosc de ce preţul berii a crescut atât de mult. Mă rog, nu toată berea , ci doar Vielle Bon Secours, cea mai scumpă bere a lumii. Greu să ieşi cu băieţii la o bere când o singură sticlă, vândută exclusiv la Bierdorme în Londra, costă 1000 de dolari. Şi nu sunt reduceri la happy hours!
 
 
 
20. Pentru femei puternice
 
http://www.inoslo.no/images/content/Image/Luxury/diva_main720.jpg
Nu conţinutul face ca această sticlă de băutură, care pentru preţiozitate nu mai este numită vodca ci dovka – probabil fiindcă citeşti anagramat după ce vezi preţul – ci ambalajul. Diva Vodka, produsă de Blackwood Distillery din Scoţia – da, scoţienii produc şi vodcă! – este cea mai scumpă vodcă a lumii. În funcţie de decoraţiunile din “cristal” ale sticlei preţul uneia singure ajunge de la 35 de lire sterline şi până la 540.000 de lire sterline. Hai, recunoaşteţi că vă e dor de zilele în care se cumpărau băuturi cu sticle la schimb.
 
 
21. Apa vieţii
 
http://www.yankodesign.com/images/design_news/2009/01/07/aqua_mineralis2.jpg
Există o apă, literalmente, mai scumpă decât aurul. Şi platina. Şi multe alte metale rare şi scumpe. Se numeşte Kona Nigari şi este, de departe, cea mai scumpă apă a lumii. Sincer, nu prea ştiu de ce, dar preţul a 30 de mililitri din această apă produsă prin desalinizarea apei bogate în minerale din adâncurile mării hawaiene, costă 17 dolari.

Sursa: primit pe email