Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

sâmbătă, 7 iulie 2012

Subconştientul - Terapii


Subconştientul este definit ca existând sau operând sub nivelul şi dincolo de conştiinţa activă. Conceptul a fost dezvoltat de psihologul Pierre Janet, care a creditat subconştientul cu un nivel ascuns al conştiinţei şi automatismului.

În sens strict psihologic, adjectival, aceasta este definită ca "operând sau existând în afara conştiinţei".

Termenul apare de asemenea în lucrările foarte timpurii ale lui Sigmund Freud, pentru a desemna mintea subconştientă, dar a fost eliminat apoi pentru a evita ambiguităţile.

Se poate folosi de asemenea pentru a descrie informaţia preconştientizată aflată în minte care, deşi nu este încă prezentă în conştiinţă, poate fi apelată prin "direcţionarea atenţiei către aceasta", aşa cum amintirile nu sunt prezente în conştiinţa activă, dar pot fi apelate atunci când se doreşte.

Folosirea termenului de "subconştient" este evitată în expunerile academice, deşi rămâne un concept activ în discuţiile obişnuite.

Film realizat de Dan Alexoae

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LdVh-T-Jrbc#!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu