Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

joi, 27 septembrie 2012

Minuni geologice


Fenomene care sfideaza realul! Asa pot fi descrise peisajele incluse in acest top. Vezi o galerie foto impresionanta si detalii despre cum a fost posibila formarea unor asemenea reliefuri.
1. PAMUKKALE TURCIA
PAMUKKALE

TURCIA
Sau, in traducere din turca, Castelul de Bumbac. Zona a gazduit in trecut orasul antic Hierapolis, iar o parte din mormintele vechii asezari au devenit parte din priveliste. Etericul peisaj este format dintr-o serie de travertine (n.r. varianta de calcar de precipitatie cu structura cavernoasa, de culoare alba sau galbuie, formata din aragonit si/sau calcit fibros radiar. Se utilizeaza ca piatra ornamentala. La noi se exploateaza la Borsec si Borz, printre altele) si izvoare termale, dand impresia unui alb imaculat.
2. TURNURILE DE GHEATA DE PE MUNTELE EREBUS ANTARCTICA
TURNURILE
DE GHEATA
DE
PE MUNTELE
EREBUS 
ANTARCTICA
Muntele Erebus este unul dintre cei mai mari vulcani activi de pe Pamant. Se ridica la aproape 4 kilometri peste nivelul marii si formeaza in mod permanent noi si noi cercuri vulcanice, datorita scurgerii continue de lava. Gazul vulcanic extrem de fierbinte care iese prin crapaturile si craterele vulcanului a format un sistem de pesteri de gheata pe toata suprafata muntelui.
3. GHEIZERUL DIN NEVADA, SUA
GHEIZERUL
DIN
NEVADA,
SUA
Poate parea un peisaj desprins de pe o alta planeta sau platoul unui film SF, insa, in realitate, acest peisaj exista pe Terra, mai exact in Nevada, SUA. Gheizerul este situat in Hualapai Valley, langa Gerlach. Insa este un fenomen natural putin vazut de publicul larg si asta pentru ca terenul pe care s-a format este proprietate privata. Poate fi observant numai de la distanta, de pe State Roade 34. In 1916, proprietarii pamantului au forat, in speranta ca vor gasi apa si vor transforma zona desertica intr-una agricola. Au gasit apa, iar metoda a functionat timp de zeci de ani. Insa forajul a ajuns pana la un sac de apa termala, iar rezultatul a fost acest geizer.
4. ROCILE CORT KASHA KATUWE NEW MEXICO, SUA
ROCILE
CORT
KASHA
KATUWE  NEW
MEXICO, SUA
Devenite monument national al Americii, rocile s-au format prin erodarea formatiunilor rezultate in urma eruptiilor vulcanice de acum 6-7 milioane de ani. Desi sunt uniforme, rocile variaza in inaltime.
5. VALEA LUNII ARGENTINA
VALEA LUNII

ARGENTINA
Ischigualasto sau locul in care pui luna este o vale izolata din Argentina. Este impanzita de roci circulare, sculptate de vantul puternic, care arata ca niste bile uriase. Zona, in trecut extrem de fertila, este acum arida si contine atat de multe fosile de plante si animale incat a devenit o destinatie obisnuita pentru paleontologii din toata lumea.
6. FORMATIUNEA GEOLOGICA DANXIA CHINA
FORMATIUNEA
GEOLOGICA
DANXIA 
CHINA
Fenomenul geologic poate fi vazut in mai multe parti din China. Imaginea de mai sus este facuta in Zhangye, in provincia Gansu. Danxia, care inseamna nor rosiatic in chineza, este un tip de gresie rosie care s-a erodat in timp, dand nastere unor stanci cu forme ciudate.
7. FANTANA FERMECATA PARCUL NATIONAL CHAPADA DIAMANTINA, BRAZILIA
FANTANA
FERMECATA

PARCUL
NATIONAL
CHAPADA
DIAMANTINA,
BRAZILIA
Paco Encantado sau Fantana Fermecata se afla in Bahia, la aproximativ 400 de kilometri de capitala Salvador. Fantana gigant are 36,57 de metri adancime, iar apa este atat de curata incat poti distinge rocile si trunchiurile de copac stravechi. Lacul este protejat natural datorita ecosistemului rar si delicat.
8. PADUREA DE STANCI CHINA
PADUREA DE
STANCI

CHINA
Shilin, termenul chinezesc pentru padure de roci, este un exemplu impresionant de topografie carstica. Rocile sunt de fapt piatra de var erodata de apa. Este cunoscut inca de pe timpul dinastiei Ming, ca prima minune a lumii.
9. WULINGYAN, HUNAN CHINA
WULINGYAN,
HUNAN
 CHINA
Minunea geologica este formata din peste 3.000 de carsturi de piata de var. Peisajul este impanzit de cascade dramatice si unele dintre cele mai mari pesteri in piata de var din Asia.
10. SALAR DE UYUNI BOLIVIA
SALAR DE
UYUNI

BOLIVIA
Este una dintre imaginile iconice ale Boliviei un desert masiv de sare in mijlocului Altiplano (n.r. platoul inalt din Muntii Anzi Cordilieri). Desertul, exterm de intins, reflecata razele soarelui in asa fel incat formeaza iluzia unei oglinde in care se reflecta cerul. In desert se afla mai multe lacuri de culori ciudate produse de depozitele de minerale din zona.
Sursa: primit pe email

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu