Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

joi, 28 iunie 2012

Află la ce nivel al dezvoltării personale eşti.




  NU CITI INAINTE DE A FACE TESTUL.


Nivelurile conştiinţei
Ce este conştiinţa?
Conştiinţa este un „Sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență” sau “Formă de reflectare psihică a realității, proprie oamenilor, produs al activității creierului uman”. Prin urmare, practic, conştiinţa este ceea ce crezi despre tine şi lumea din jur. Propria percepţie a realităţii. Aşadar, aş putea spune că există câte o realitate pentru fiecare om în parte.
David R. Hawkins a ierarhizat, în cartea sa “Putere versus Forţă”, conştiinţa umană.
Înainte de a vedea care sunt nivelurile conștiinței, vreau sa facem următorul test. Practic, e un set de 16 întrebări. Aşadar....
Răspunde cu DA sau NU la următoarele întrebări:
  1. Te urăşti pe tine sau pe cei din jur?
  2. Te consideri un om păcătos?
  3. Crezi că totul e în afara controlul tău?
  4. Te simţi deprimat câteodată?
  5. Te uiți la TV sau citeşti ziare?
  6. Eşti dependent de ceva în viaţa ta? (bani, putere, alcool, ţigări, nevoia de validare etc.)
  7. Simţi deseori că nu ești tratat corect?
  8. Continui să te contrazici chiar dacă în adâncul tău ştii că nu ai dreptate?
  9. Crezi ca viaţa este plictisitoare şi nu-ţi oferă prea multe posibilităţi?
  10. Intreprinzi o acţiune în mod constant şi munceşti din greu?
  11. E greu pentru tine să fii organizat?
  12. Este vreun aspect al vieţii tale pe care nu-l poţi controla?
  13. Te emoţionezi câteodată?
  14. Simţi emoţii negative? (tristeţe, nervozitate, ură, invidie)
  15. De cele mai multe ori iei decizii bazate pe gândirea logică?
  16. Crezi că e important să ai unele lucruri materiale?
Calculează-ţi scorul numărând toate DA-urile. Sunt 16 întrebări, asadar 16 niveluri ale conştiinţei.
 
Şi acum interpretarea:
Dacă scorul tău e între 1 şi 4 înseamnă că ești avansat în dezvoltarea personală. Asta înseamnă că ai înţeles conceptele principale ale îmbunătăţirii de sine şi tot ce trebuie să faci este să îţi perfecţionezi cunoștințele. Felicitări!
Dacă scorul e 1 eşti în..
..nivelul de Pace al conştiinţei. Acesta este de fapt al doilea nivel. Primul este Iluminarea, unde umanitatea se întâlneşte cu divinitatea. Este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna. Nivelul de Pace este atins de o persoană la 10 milioane.

Dacă ai 2 puncte esti..
pe nivelul Bucuriei al conștiinței. Acest nivel este stăpânit în general de sfinți şi lideri spirituali. Cei din acest nivel simt bucurie mereu, orice ar face. La acest nivel nici nu mai e necesar să-ţi faci planuri sau să-ţi stabileşti obiective, pentru că mergi mai mult pe intuiţie. Expansiunea conştiinţei tale te face să trăieşti la un nivel mult mai înalt.

Dacă scorul tau e 3 esti..
…pe nivelul Dragostei al conştiinţei. În acest nivel simţi iubire necondiţionată pentru toată lumea şi vrei să-ţi dedici viaţa să-i ajuţi pe alţii. Acest nivel este atins de 1 la 250 de persoane, în tot decursul vieţii lor.

Dacă ai spus de 4 ori da, atunci esti…
… pe nivelul Raţiunii al conştiinţei . Acesta este nivelul lui Einstein sau Freud. Fiind în acest nivel simţi că trebuie şi poţi să aduci contribuţii importante lumii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi foloseşti abilităţile în mod inteligent şi să capeţi alte cunoştinţe care te-ar ajuta să-ţi duci la îndeplinire toate planurile.

Dacă ai adunat între 5 şi 8 puncte eşti pe nivelul avansat-intermediar în ceea ce priveşte dezvoltarea ta personală. Asta înseamnă că ai înţeles unele concepte ale îmbunătăţirii de sine şi trebuie să le aprofundezi dacă vrei să avansezi.
Dacă ai adunat 5 puncte esti…
…la nivelul Acceptare al conştiinţei. Acceptare în sensul de „acceptare a responsabilității” pentru rolul tău în lume. Acesta este nivelul în care începi să-ţi setezi şi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Este un nivel  foarte interesant pentru că începi să vezi lumea ca pe un loc plin de oportunități şi provocări.

6 puncte înseamnă…
…nivelul Bunăvoinţei.  La acest nivel începi să simţi că poți fi în controlul vieţii tale. Încet te obişnuieşti cu ideea că e posibil să-ţi schimbi realitatea pe care o ştii acum.

7 puncte…
…nivelul Neutru al conștiinței. La acest nivel simţi că nimic nu te afectează. Lucruri care te enervau acum numai au nici un impact asupra ta. Începi să nu te mai împotriveşti ci să te laşi dus de val. Pentru a avansa trebuie să înțelegi mai bine viaţa si pe tine însuţi.

8 puncte…
…nivelul Curajului al conştiinţei. Acesta este un nivel eliberator de la nivelurile în care majoritatea sunt blocaţi. Acesta este primul nivel mai înalt de conștiință. Felicitări! În acest nivel simţi curaj şi control. Acum vezi viaţa ca fiind provocatoare mai degrabă, în loc de copleşitoare.

Dacă punctajul tău e între 9 şi 12 eşti la nivel intermediar în dezvoltarea ta personală. Aproximativ 85% din oameni se afla la acest nivel. Ar trebui să încerci să-ţi creşti nivelul de conştientizare schimbând sau ieşind din zona de confort. Va fi foarte greu pentru că îi vezi pe toţi la fel ca tine.
Dacă ai obţinut 9 puncte conştiinţa ta e la…
…nivelul Mândriei. Acest nivel poate fi foarte derutant. Deşi te simţi în control, nu e chiar aşa. De fapt simţi ca-şi lipseşte ceva şi ar trebui să încerci să ieşi din această stare. Acest nivel poate duce la discriminarea altora sau să te identifici complet cu credinţe limitatoare. Ar trebui să înţelegi că ești rezultatul gândurilor tale şi dacă eşti invidios pe alţii, tot ce faci este să te răneşti singur.

la 10 puncte e…
…nivelul Mâniei al conştiinţei. Acesta nu e un nivel rău totuşi. Începi să devii nervos pentru că vezi că nu poţi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Acest nivel te poate împinge să-ţi creşti nivelul de conştiinţă şi să faci ceea ce ţi-ai propus. Va trebui să munceşti un pic pentru asta.

la 11 puncte…
…nivelul Dependenţei. Cei din acest nivel se ataşează foarte uşor oameni, bani, alcool, țigări, droguri şi alte lucruri materiale. Nu este uşor să avansezi de aici dar cu puţin efort e posibil. Ar trebui să înveţi să-ţi controlezi mintea, pentru că acum gândurile te controlează pe tine.

12 este…
…nivelul Fricii al conştiinţei. Aici sunt blocaţi majoritatea. Probabil că te uiţi zilnic la TV şi citeşti ziare. Tot ce-ţi intră în cap sunt informaţii selectate de alţii, de aceea simţi că totul e în afara controlului tău. Fă-ţi o favoare şi renunţă la doza zilnică de programe media. Dacă nu vrei să rămâi în turmă, îţi sugerez să citeşti cărţi ca „De la idee la bani” de Napoleon Hill sau „Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki . Aceste cărţi te vor trezi şi-ţi vor arăta de ce majoritatea nu ating succesul şi libertatea financiară.

Dacă ai adunat între 13 şi 16 puncte eşti începător în procesul dezvoltării personale. Este extraordinar că ești interesat să te dezvolţi. Va trebui să muncești mult să te dezvolţi din acest nivel.
Așadar, 13 puncte…
nivelul Durerii al conștiinței. Poţi cădea în acest nivel când îţi moare cineva drag. Mai poţi cădea dacă devii depresiv. Îţi trebuie un timp să-ţi revii şi să atingi un nivel mai înalt al conştiinţei.

14 puncte…
…nivelul Apatie al conștiinței. Aici te simţi constant supărat sau deprimat. Crezi că totul e în afara controlului tău şi că ești o persoană neajutorată. Ar trebui să înţelegi cum funcţionează puterea gândului. În acest fel vei scăpa de gândurile negative şi te vei lăsa înconjurat de evenimente pozitive.

15 puncte…
... nivelul Vinei al conştiinţei. Acesta este nivelul în care te simţi vinovat pentru ceva ce ai facut. Nu e ceva trecător. E o vină apăsătoare pe care o simţi continuu. Nu e un nivel prea plăcut în care să fii şi ar trebui să ieşi din el încercând să te ierţi pentru orice ai fi făcut. Încearcă să-ţi exprimi recunoştinţa pentru lucrurile bune din viaţa ta şi nu fi prea dur cu tine.

Si în final, nivelul 16…
…nivelul Ură al conştiinţei. Acesta e cel mai slab nivel al conştiinţei. În acest nivel te urăşti pe tine si pe cei din jur.  Nu mai găseşti nici un scop în a trăi şi probabil te gândești să te sinucizi. Mulţi prizonieri sunt la acest nivel. Ar trebui să te distanţezi de influențe negative şi să-ţi începi viaţa de la 0. Ar trebui să găseşti modalităţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, de exemplu prin a-ţi plănui obiective pozitive.

Practic, felul cum te simţi în situaţiile normale de zi cu zi îţi dă nivelul de conştiinţă la care ești in prezent, însă pot apărea fluctuaţii. De exemplu, atunci când eşti pus într-o situaţie de stres sau presiune, poţi să devii paranoic şi să te închizi in tine (Frica),  poţi să începi sa ţipi la lume (Mânia) sau poate devii defensiv (Mândria). Acela e nivelul minim la care poţi fi. Sau dacă experimentezi ceva ce-ţi place foarte mult, atunci te poţi simţi încurajat să faci mai mult (Nivelul Curajului) şi poţi vedea lumea ca o lume plină de oportunităţi (nivelul Acceptare) sau poate pentru un moment, poţi simţi Bucuria. Chiar dacă foarte puţini ajung cu adevărat la acest nivel asta nu înseamnă că nu poţi  tinde spre aşa ceva.
Totul din jurul tău poate avea efect asupra nivelului de conştiinţă. Televizorul, filmele, cărțile, siturile pe care le vizitezi, persoanele pe care le cunoşti, lucrurile pe care le vizitezi, obiectele din jurul tău, chiar şi mâncarea. Ştirile, de exemplu, sunt predominate de informaţii care se încadrează la nivelurile de frica sau dorință. Dacă tu eşti la un nivel mai înalt, acestea ţi-l va diminua.
Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să ne ridicam nivelul individual de conştiinţă. Când facem acest lucru, răspândim niveluri mai înalte şi celor din jurul nostru. Ţine minte: 85 % din populaţie se află sub nivelul curajului. Dacă am avea curajul să trăim cu toţii măcar la nivelul curajului.....ce lume minunată am avea!
Sursa: primit pe email

miercuri, 27 iunie 2012

CUVÂNTUL – cea mai puternică unealtă...



Cuvantul e cea mai puternica unealta pe care o are omul. Cuvantul reprezinta manifestarea fiintei noastre spirituale, scanteia divina din interiorul nostru. Cuvantul nostru poate crea cel mai frumos vis si realitate, dar poate si sa distruga tot ce exista in jurul nostru. De aceea, folosirea gresita a cuvantului creeaza iadul pe pamant. Orice putere creatoare folosita rau, nepotrivit, poate deveni putere distructiva. Cuvantul nostru este magie pura, iar folosirea lui gresita poate deveni magie neagra. Cuvantul vorbit sau scris este atat de puternic incat un simplu cuvant poate schimba o viata sau poate distruge vietile a milioane de oameni. Un cuvant negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvantul la fel ca magicienii, blestemandu-se inconstient unii pe altii. Noi ii blestemam adeseori pe altii prin parerile care le exprimam. De exemplu, daca ne intalnim cu un prieten si ii spunem: “ai o paloare pe fata care se intalneste numai la oamenii bolnavi”, daca el va asculta aceste cuvinte si va fi de accord cu ele se va putea imbolnavi. Aceasta e puterea cuvantului. Oamenii care au un nivel ridicat de spiritualitate sunt foarte rezistenti la blesteme si la undele mentale ale altora. 

Cel mai adesea folosim cuvantul pentru a ne imprastia emotiile noastre otravite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura. Cuvantul e cel mai pretios si mai puternic dar pe care il are umanitatea, dar noi il folosim si impotriva noastra. Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribila si mai puternica este cuvantul nepotrivit care poate sa distruga fara sa lase urme. Noi ne atacam in permanenta prin cuvinte si ne omoram unul pe altul in mod sistematic, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. 

Aceasta practica a devenit cea mai rea dintre toate formele de magie si a fost numita barfa. Barfa, desi pare atat de inofensiva, ne altereaza si scurteaza viata, ne distruge fizic si spiritual, fiindca in permanenta ne ruineaza sufletul si trupul. Barfa e un act de magie neagra si este foarte rea, deoarece este otrava pura. Cu totii am invatat cum sa barfim acceptand barfa altora, socotind ca aceasta este o modalitate normala de comunicare. Barfa a devenit o forma curenta de comunicare in societatea umana. Barfa si gandurile urate pe care le genereaza reprezinta un frecvent traumatism aplicat omului la care ne- am gandit.

 De cele mai multe ori noi cream o otrava emotionala proprie prin folosirea unor cuvinte ca: sunt gras, imbatranesc, imi cade parul, sunt prost, nu voi fi niciodata perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, noi materializam aceste cuvinte in realitatea noastra sau mai bine zis impotriva noastra. De aceea, important este sa intelegem ce este cuvantul si ce putere are el. intreaga lume poate sa barfeasca in legatura cu
noi, insa daca noi nu punem la suflet, nu dam crezare, vom deveni imuni la barfe. Daca cineva ne trimite in mod intentionat o emotie otravita, dar noi nu o luam la modul personal, ea nu ne va afecta.

 Cand omul nu accepta emotia otravita aceasta se intoarce asupra celui care a trimis-o si-l afecteaza direct. Gandul si cuvantul pun in miscare vibratiile ce se propaga in cercuri din ce in ce mai mari, pana ce imbratiseaza intregul univers, dupa care ele se intorc la noi tot atat de sigur ca atunci cand le-am emis. Gandul e o energie pura, care nu moare niciodata. Sa ne ferim mintea de gandurile rele despre ceilalti si sa ne asumam intreaga responsabilitate asupra sentimentelor, gandurilor si cuvintelor noastre. In cuvinte se afla puterea si energia create de gandire. in ziua in care omul va intelege ca are puterea de a-si schimba viata prin cuvintele create de gandire, atinge maturitatea. Gandurile si cuvintele sunt niste transmisii energetice care in functie de incarcatura lor, adica de frecventa lor joasa sau inalta, ne pot face rau sau bine.

 La fel se intampla si in cazul cuvintelor scrise. De aceea, este bine ca la capul patului in care dormim sa nu tinem carti care relateaza despre nefericiri, violente, crime etc. Aceste bombardamente informationale continute in carti sunt preluate in starea de veghe sau de somn, afectand intr-o masura foarte mare organismul uman. Dupa o vreme ne simtim rau, obositi, avem cosmaruri, stari deprimante, comportamente bizare si violente. 

Cuvintele pot vindeca

 Iubirea e cuvantul care se apropie foarte mult de cuvantul Dumnezeu ca influenta vibratorie si se cunoasc mii de vindecari, care au fost realizate prin folosirea lui. Orice boala cunoscuta cedeaza locul puterii sau puterii iubirii pe care o emitem. Noi putem influenta in mod subtil pe cei aflati in preajma noastra, prin energia pozitiva sau negativa pe care o emitem. Gandurile si sentimentele negative sunt asemenea unor arme puternice care pot cauza pagube considerabile. Daca uram pe cineva din adancul inimii si trimetem spre el ganduri negative putem contribui la distrugerea lui. in vindecarea de la distanta grupurile de tamaduitori se roaga pentru cei aflati departe de ei. Ei trimit ganduri pozitive spre cel bolnav si prin acestea se produce vindecarea. Orice cuvant are o frecventa vibratorie. De aceea, e benefic ca omul sa utilizeze numai cuvinte de inalta vibratie. Fiecare cuvant atrage o energie asupra celui care il exprima si energia e in raport cu vibratia cuvantului. Sa evitam permanenta emiterea de ganduri de vibratie joasa ca: ganduri de ura, invidie si de
razbunare. Cuvintele sunt cartile noastre de vizita in plan subtil. Cu cat cuvintele sunt mai alese si mai inalt vibrationale, cu atat cel care le utilizeaza e un spirit evoluat, o fiinta de inalta vibratie spirituala. 

Cuvintele de vibratie joasa 

Cu cat vibratia cuvintelor e mai joasa cu atat fiinta care se manifesta astfel dovedeste ca e un spirit involuat, un om de vibratie joasa. O vibratie joasa inseamna o functionare la nivel coborit a celui care o are. Vibratia joasa se recunoaste dupa starea pe care ti-o da: de tensiune, de teama, de boala, de nemultumire, de nefericire. Omul devine astfel o victima sigura a energiilor de vibratie joasa pe care le emite. Majoritatea oamenilor nu fac decat sa critice si sa blesteme pe cei care ii guverneaza. Sub influenta acestor ganduri negative si rau facatoare guvernantii sunt impinsi sa ia decizii gresite pentru tara si greselile lor cad asupra intregului popor. Iata deci ce forta distructiva se poate realiza atunci cand oamenii gandesc negativ, in mod colectiv, la o anumita persoana. Sa binecuvantam pe marii initiati si calugari care emit in permenenta vibratii mentale foarte pozitive prin care salveaza omenirea de la autodistrugere. Toate cuvintele pe care le rostim sau gandim creeaza realitatea noastra, se materializeaza . Gandurile sunt ca niste fiinte vii, caci ele poarta in univers informatia furnizata de noi insine. Ele reprezinta cea mai vie si subtila forta a omului. 

Orice fraza e formata din cuvinte, constituind o grupare informational- energetica , asemenea unui organism viu care traduce in fapt informatia persoanei careia i-a fost adresata fraza. Ea nu primeste mesajul asa cum il concepem noi, ci sub forma unei energii pe care o decodifica in felul sau propriu. Cuvantul rostit are o mare putere intrucat ii dam energie din corpul nostru ca sa-l facem sa lucreze. De aceea, trebuie ca mai intai sa alegem cuvintele si apoi sa le dam putere. Gandul poate fi forta dinamizatoare din spatele cuvantului rostit si astfel ii dam putere. A te teme de cuvintele negative auzite la altii despre tine inseamna a le spori energiile si astfel influenta lor negativa asupra ta va creste.

 Daca cuvantul e rostit intr-o doara sau fara forta gandului, el nu ajunge sa se implineasca, dar tot poate produce rau daca este negativ. Orice cuvant negativ adresat unui om reprezinta un atac energetic asupra lui, cu efect de bumerang, amplificat si asupra noastra. Efectul gandurilor si cuvintelor noastre bune sau rele revin la noi cu siguranta cu care le-am emis in mod amplificat. Cand esti lovit cu vorba doare mai mult decat daca esti lovit cu mana sau cu piciorul. Cuvintele sunt energii cu modulatii aproape infinite, care produc efecte devastatoare in timp
asupra corpului subtil al fiintelor umane. 
Astfel, ne atacam, ne facem rau si ne omoram unul pe altul in mod sistematic, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Multi oameni au obiceiul de a rosti blesteme pentru orice fleac, ei isi blesteama parintii, copii, vecinii, prietenii, de a apela la vrajitorie sau magie neagra…. Este un obicei foarte rau, fiindca vorbele creeaza conditii ca nenorocirile sa apara. Un cuvant este o racheta ce parcurge spatiul si care in trecerea ei declanseaza forte, agita entitati si provoaca efecte ireparabile. De aceea s-a spus: inainte de apusul soarelui impaca-te cu fratele tau. Acest lucru inseamna ca trebuie rapid sa reparam raul facut celorlalti. Cand ne gandim la cineva se creeaza un canal energetic intre noi si omul la care ne gandim. Energia cuvintelor rautacioase – cu incarcatura negativa – aruncate asupra unei persoane, precum si intensitatea cu care au fost rostite, au efecte devastatoare, in timp, asupra corpurilor subtile si ale aurei acelui om si lucreaza asa cum au fost adresate. De fapt, orice cuvant sau gand bun sau rau poarta in el informatii ce duc la energiile pe care le formeaza. Astfel: acolo unde se duce atentia se duce si energia. Important e ca energia si informatiile trimise sa fie pozitive. 

Posibile solutii
 Pentru ca incepand din acest moment sa nu mai facem rau nici unei fiinte din univers, nici macar cu gandul, trebuie sa avem in vedere urmatoarele: Nu emiteti niciodata pretentii fata de nimeni si nimic, nu faceti nici un repros nimanui. Nu reprosati nimic nici destinului, nici trecutului, nici oamenilor. Nu uitati ca orice repros al tau reprezinta un program de distrugere a aceluia spre care il adresati. Efectul va fi mai mare daca persoana respectiva este intr-o stare de vulnerabilitate energetica. La om si sufletul se deschide prin spate. Tot ce vei rosti in urma omului, totul se va implini. De aceea, daca ati rostit in urma cuiva un blestem, veti continua in subconstient sa rostiti acest blestem oricarei persoane care v-a intors spatele, inclusiv propriilor vostri copii. De aceea, la toti cei care pleaca de la noi sau cu care ne intalnim sa le transmitem numai lumina, iubire si armonie. Daca nu facem acest lucru, prin subconstient vom transmite dezaprobare, suparare sau iritare. Vorbirea de rau a unui om otraveste mintea celui care vorbeste, dupa care produce perturbari in campul lui energetic si intra in suferinta. Cand omul se gandeste la cineva nu prea frumos, are loc conectarea de energii negative comune si chiar fara a-i dori raul poti sa il produci. Una din legile universului e aceea de a nu face rau unei persoane nici macar cu
gandul. Cand cineva gandeste ca se poate intampla ceva rau lui insusi sau altcuiva, el atrage toate nenorocirile asupra destinatarului si cu cat acestea sunt reprezentate in mod real, cu atat mai mare e raul pe care il provoaca. Nu raspundeti raului cu rau sau ocarei cu ocara, ci dimpotriva binecuvantati. Cand binecuvantam dam si primim in acelasi timp. Oferind pace si iubire, acestea se intorc la noi insutit. Nu se raspunde la ura si la rautate cu rautate, ci cu ganduri de iubire si lumina, chiar daca ne vine greu s-o facem. De aceea mii de oameni se autodistrug in mod inconstient, deoarece se hranesc in permanenta cu fructele putrede ale gandirii negative. Prin ura, rautate si furie nu vei rezolva niciodata nimic. Numai iubirea recompenseaza . Ura face mai multe ravagii semenilor nostri decat pe campul de lupta. Oamenii se ucid intre ei mai degraba cu vorba decat cu fapta. Antidotul urii este iubirea si iertarea. Frica, indoiala, orice gand negativ sunt nocive, toxice si autodistructive. Cand te simti vinovat in ganduri, vorbe sau fapte fata de cineva e important sa-ti ceri iertare in fapt sau macar in gand respectivului. Fa-o pentru tine. Sa nu te preocupe reactia celuilalt. Oricand aveti ganduri “negre” despre o persoana, aduceti-va aminte sa comutati butonul si sa va rugati pentru sanatatea ei si sa-i trimiteti ganduri de lumina si iubire. Un om nervos, care are tensiunea ridicata, explodeaza in torente de cuvinte, in lamentari, intr-o agresivitate necontrolata care ii va afecta pe cei apropiati sau mai indepartati care vor prelua inconstient energiile negative pe care acestale emana. Asa se explica bolile copiilor care sunt extrem de sensibili la certurile parintilor sau ale subalternilor si ale colegilor care au un sef/coleg coleric. De asemenea, toate obiectele din jur se impregneaza cu energiile negative emise, devenind aducatoare de probleme pentru toti ce stau mediul respectiv, inclusiv pentru cel/cei care le-au provocat. Atunci cand ne pierdem controlul, noi spunem si facem lucruri pe care nu am fi dorit sa le spunem si sa le facem. De aceea e atat de important sa devenim impecabili in gandire, in vorbire, adica sa gandim pozitiv si sa spunem numai cuvinte pozitive. De regula, noi eliberam otrava noastra emotionala asupra persoanei despre care credem ca este responsabila de nedreptatea comisa asupra noastra. De fapt, noi suntem dispusi sa ne descacam otrava asupra oricarei alte personae, vinovate sau nu, numai sa scapam de ea. De multe ori o trimitem asupra copiilor care sunt prea lipsiti de aparare si astfel se nasc relatii abuzive verbale si faptice. Oamenii mai puternici fizic si psihologic abuzeaza de cei slabi, caci simt nevoia sa scape de aceasta otrava emotionala negativa, aruncand-o asupra acestora.
Daca tu consideri ceva ca fiind rau acesta devine rau in mod automat. De aceea se spune: devii ceea ce gandesti . Tot ce gandim se materializeaza in existenta noastra. Omului i se intampla tot ce gandeste. Daca accepta in gand si in mental boala si batranetea, de acestea va avea parte mult mai repede decat ar fi firesc. Gandul rau il infaptuim: intai in noi, pe plan mental, prin simplul fapt ca il acceptam si ne hranim cu el si apoi in afara spre victima spre care a fost directionat. Samanta tuturor faptelor tale se gaseste in gandurile si vorbele tale. Daca gandesti si spui “nu pot sa-l sufar pe cutare”, de fapt il ataci la nivel energetic subtil si ceea ce sunt ganduri si vorbe repede ajung fapta. De aceea nu e bine sa spunem lucruri agresive sau vorbe care ranesc pe altii. Calomniind o persoana in fata altora sau uneltind impotriva ei o ataci la nivel energetic subtil. Toate bolile fizice sunt expresia unor ganduri eronate si dispar odata cu corectia de rigoare. Dupa cum crezi asa va fi. Convingerile omului influenteaza si creeaza realitatea. Sa crezi pe deplin in tot ce vrei sa realizezi. Sa simti ca deja ai primit sau vei primi curand. Aceasta atrage foarte repede spre tine rezultatul dorit. Sa nu emiti niciodata opinii de genul: sunt gras, slab, urat imbracat, sarac etc, caci trimiti catre tine sau catre altii energii si informatii negative ce au ca rezultat ca ei vor gandi la fel despre ei insasi ori despre altii si ceea ce vor gandi nu va intarzia sa se materializeze. Sub nici un motiv sa nu spui cuiva: esti lenes, esti prost, esti nemernic, nu esti bun de nimic etc., fiindca toate acestea creeaza sau amplifica in el cusurul ce i se reproseaza. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa parintilor, rudelor, a dori raul oamenilor apropiati. Sinceritatea este cheia. Sa cauti sa exprimi mereu, prin cuvint, numai ceea ce simti si crezi din tot sufletul ca este adevarat. Sa alegi sa faci numai ceea ce este in deplin acord cu idealul tau. Sa fii tu insuti in tot ce gindesti, afirmi si intreprinzi. Iar ca sa ajungi la asta, trebuie sa cauti permanent sa te cunosti pe tine insati/insuti, sa-ti clarifici idealul, sa renunti la ideile inutile si daunatoare, cu alte cuvinte sa devii mereu mai intelept. Este cea mai mare realizare a vietii unui om, pe care o poate comunica apoi si celor din jur, chiar fara cuvinte, numai prin ceea ce este.
 Sursa: primit pe email

vineri, 15 iunie 2012

FAZELE LUNII SI INFLUENTELE ASUPRA ORGANISMULUI








Nu există alimente interzise sau cu efect rău asupra organismului.  
Există numai momente potrivite şi nepotrivite de a le adăuga în alimentaţie.  
Strămoşii noştri cunoşteau influenţa fazelor lunii asupra organismului şi-şi coordonau diferitele activităţi funcţie de aceasta. Oricine a observat că în anumite zile are mai mult poftă de dulce, iar în altele de sărat ori acru.
 Oricine a simţit că anumite părţi ale organismului funcţionează mai bine şi altele mai puţin bine. Există un întreg “CALENDAR” al momentelor oportune sau mai puţin oportune pentru diferite activităţi.De exemplu, spălarea părului şi tunderea lui în anumite zile determină o îndesire şi întărire a lui, iar în alte zile, o slăbire şi cădere.Nu cerem să ne credeţi, încercaţi numai funcţie de micul calendar pe care
l-am creionat mai jos. Încercaţi câteva luni. Şi observaţi rezultatele.
Teoria este mult mai lungă şi mai elaborată. Hippocrate, părintele medicinei 
spunea:“Nu putem crea fenomene şi pentru că nu le putem crea, nu depinde de 
fenomene, ci depinde de noi”. Multe dintre activităţile zilnice ale oamenilor sunt influenţate de ritmurile naturii, plantele au calităţi diferite, funcţie de momentul recoltării, administrarea medicamentelor şi anumite tratamente naturale se face funcţie de  fazele lunii, multe evenimente petrecute în natură : fluxul şi refluxul,
naşterile, vremea, ciclul femeilor sunt în legătură cu mişcarea Lunii. Strămoşii noştri  au descoperit constelaţiile şi semnele zodiacale, sub forma a 12 impulsuri de forţă, fiecare având o culoare şi proprietăţi caracteristice specifice diferite. 
 Constelaţiilor  traversate de Soare (pe parcursul unui an) şi de Lună 
 (pe parcursul unei luni) în  decursul unei astfel de impuls li s-au dat 12 nume diferite,
 apărând cele 12 zodii:  Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător şi Peşti. Multe calendare din vechime se orientau după mersul Lunii,  deoarecele forţele poziţiei Lunii în semnele zodiacale erau de o importanţă
 mai mare decât cele guvernate de poziţia Soarelui. Chiar şi azi, Paştele se sărbătoreşte în prima duminică care urmează după prima Lună plină de la începutul primăverii.
Există următoarele “stadii” ale Lunii:
- Luna nouă
- Luna în creştere
- Luna plină
- Luna în scădere
- Poziţia Lunii în semnele zodiacale
Luna nouă – când Luna se situează între Pământ şi Soare, faţa îndreptată spre noi se află în întuneric; se vede ca o semilună subţire, iar câteva ore nu se mai vede deloc.
 În calendar este reprezentată printr-un cerc negru. Postul ţinut în această zi are puterea maximă de detoxifiere a organismului, dacă vreţi să renunţaţi la obiceiurile proaste sau să întreprindeţi ceva nou, este cel mai indicat punct de plecare. Este ideal pentru curăţenie şi spălat. Vremea se poate schimba foarte uşor în jurul acestei perioade.
Luna în creştere – următoarele 14 zile după luna nouă – tot ceea ce trebuie să asimileze organismul, tot ceea ce-l formează şi-l întăreşte va avea o acţiune dublă (acum se dau vitamine, minerale, cineva se poate îngrăşa mai uşor). Sunt propice activităţile intelectuale,
 se reţine totul mai uşor, nu este foarte eficientă curăţenia, pentru că praful se depune mai uşor în această perioadă.
Luna plină – când Pământul se află între Soare şi Lună şi luna se vede în întregime pe cer.
În calendare este reprezentată printr-un cerc alb. În ceasurile dinaintea Lunii pline, se simte efectul asupra oamenilor, animalelor, plantelor În această perioadă, plantele medicinale culese au acţiune terapeutică mai intensă. Este o zi ideală de post, pentru că orice se
asimilează mult mai repede, rănile sângerează mai puternic, nu se fac operaţii şi intervenţii chirurgicale (vindecările sunt greoaie, sângerări mari). Vremea se poate schimba foarte uşor. Zi bună de odihnă şi meditaţie.
Luna în scădere – următoarele 14 zile după luna plină – acum operaţiile şi intervenţiile chirurgicale reuşesc cel mai bine şi sunt uşor suportate de pacienţi, toate muncile manuale
 din casă sunt mai uşor făcute, tot ce mâncăm nu se depune atât de uşor. Măştile cosmetice acţionează mai bine, orice tratament de purificare, de drenaj (curăţenie fiere, rinichi) este
  mai eficient. Sunt mai eficiente activităţile desfăşurate în grădină sau natură. Ţine mai mult curăţenia din casă.
Luna în semnele zodiacale Hippocrate spunea “cel care pratică medicina fără a lua în considerare mişcarea stelelor, este 
un prost” şi “nu operaţi părţile corpului care sunt guvernate de semnul pe care îl străbate luna”
Fiecare stadiu al lunii într-un semn zodiacal exercită asupra oamenilor influenţe  specifice asupra corpului şi organelor. Se vorbeşte de faptul că fiecare zonă a corpului este “guvernată”
 de un semn zodiacal.
Există o serie de corelaţii:
- tot ce se face pentru sănătatea unei regiuni a corpului guvernată de semnul zodiacal pe care tocmai îl parcurge Luna are o eficienţă mai mare decât în alte zile (cu excepţia
 intervenţiilor chirurgicale) – adică masaje, îngrijiri etc.
- tot ceea ce încarcă sau încordează regiunea corpului guvernată de semnul zodiacal pe care îl străbate Luna acţionează mai dăunător decât în alte zile
- când luna este în creştere în semnul zodiacal, toate măsurile de tonifiere sunt bune, iar pe luna în scădere, toate măsurile de detoxifiere sunt bune
Berbec - cap, frunte, ochi, nas organe de simţ fructe foc
Taur - laringe, gură, dinţi, gât, sistem circulator rădăcini pământ
Gemeni - umeri, braţe, plămâni sistem endocrin flori aer
Rac - piept, stomac, ficat, VB sistem nervos frunze apă
Leu - inima, circulaţia, diafragma organe de simţ fructe foc
Fecioară - organe digestive, pancreas, splina; sistem circulator rădăcini pământ
Balanţă - şolduri, vezică, rinichi sistem endocrine
 flori aer
Scorpion - organe sexuale, uretere sistem nervos frunze apă
Săgetător - pulpe(coapse) organe de simţ fructe foc
Capricorn - genunchi, piele, os, articulaţii; sistem circulator 
 rădăcini pământ
Vărsător - gambe, vene sistem endocrin flori aer
Peşti - labă picioare, degete sistem nervos frunze apă


  Sursa:
Doi autori germani, Johanna Paungger şi Thomas Poppe – 
au scris două cărţi minunate despre PUTEREA LUNII şi RITMURILE LUNII – totul este permis….la momentul potrivit.
Din acea carte sunt luate cele mai multe din informaţiile de
 mai sus, coroborate cu fazele lunii  din Astrocalendarul pe 
2007, realizat de theta soft advertising (www.mirabilys-magazin.ro)


joi, 14 iunie 2012

Motivatie si succes - Citate din Legile universale ale succesului - Brian Tracy

 Video motivational cu citate din cartea Legiel Universale ale succesului a lui Brian Tracy
http://www.youtube.com/watch?v=TfioNNJfgGc

Corpul Durere

 Frecventa vibratională a corpului-durere rezonează cu aceea a gândurilor negative, motiv pentru care doar aceste gânduri pot hrăni corpul-durere.
Un gând pozitiv, fericit este imposibil de digerat de către corpul-durere.
Emotia provenită din corpul-durere câstigă repede controlul asupra gândirii voastre si, odată ce mintea v-a fost luată în stăpânire de corpul-durere, gândirea devine negativă. Vocea din minte va depăna povesti triste, nelinistite sau furioase despre voi sau despre viata voastră, despre alti oameni, despre trecut, viitor sau evenimente imaginare. - E.Tolle -
http://www.youtube.com/watch?v=Q7a-nk-fppg&feature=player_embedded#!

Barbatul si Femeia

http://www.youtube.com/watch?v=HzMOTtHGpvw&feature=player_embedded

”ABC-ul Iluminării”



“Toată lumea vorbeşte despre propria suferinţă. De ce se pune accentul atât de mult pe suferinţă? De ce i se acordă atâta importanţă?
Aminteşte-ţi una dintre legi: oricărui lucru vei da atenţie, acesta va creşte. Atenţia este mâncare – dacă îi vei da atenţie unui lucru, va creşte tot mai mult.
Astfel, biologii susţin că un copil se va dezvolta armonios dacă este iubit pentru că astfel primeşte mai multă atenţie. Chiar şi o plantă creşte mai bine atunci când grădinarul îi acordă atenţie.
Dacă este neglijată, atunci nu mai contează nici pământul, îngrăşământul, ploaia sau razele soarelui; dacă i se va oferi orice, dar nu şi atenţie constantă, atunci va creşte mai greu.
Acesta este un lucru dovedit ştiinţific, care a fost observat şi despre care s-a spus că este un fapt real. Dacă iubeşti planta şi îi acorzi atenţie şi uneori îi spui că o iubeşti, atunci ea va creşte frumos.
Atenţia este un fel de vitamină. Atenţia este esenţială în viaţă. Dacă nu te iubeşte nimeni începi să te ofileşti.
Dacă nimeni nu îţi acordă atenţie, moartea îşi face loc; vrei să mori.
Dacă o persoană te iubeşte, atunci începi să tânjeşti după ea.
Dacă cineva îţi acordă atenţie, prinzi din nou viaţă. Atenţia este viaţă, elan vital.
Dacă nu te iubeşte nimeni, atunci te vei sinucide, pentru că nu eşti capabil să te iubeşti.
Dacă ai putea să te iubeşti, atunci ai putea să ai grijă de tine şi nu ai mai avea nevoie de atenţia nimănui.
Un Buddha poate trăi singur pe acest pământ, dar tu nu poţi.
Dacă eşti singur, imediat te gândeşti cum să te sinucizi. Vei spune: „Ce rost are? De ce să trăiesc? Cine să mă iubească? Eu pe cine să iubesc?“
Aceleaşi legi se aplică la interior, la nivel psihologic.
Dacă dai prea multă atenţie suferinţei, atunci nu vei face altceva decât să o sporeşti.
Dacă dai multă atenţie fericirii, atunci ea va spori.
Să nu te transformi în propriul duşman.
Dacă eşti cuprins de suferinţă, atunci acest lucru nu se datorează decât faptului că ai dat atenţie unor lucruri greşite.
Schimbă centrul atenţiei tale.
Chiar dacă nu ai decât o singură amintire a unui moment de binecuvântare, aceasta îţi va fi de ajuns. Dă-i atenţie şi se va dezvolta.
Sămânţa se va dezvolta, şi din ea va creşte un copac.”

Sursa: - material extras din ”ABCul Iluminării” - Pro Editură şi Tipografie

miercuri, 13 iunie 2012

Toma Caragiu : N-ai pe cineva !

Sursa:
http://www.youtube.com/watch?v=ESZ4EhwKIlA

TRENUL VIETII

http://www.youtube.com/watch?v=zH6VtKJxfn8&feature=related

Citate celebre, maxime, cugetari, aforisme despre viata

 Citate celebre, maxime, cugetari, aforisme despre viata, speranta si existenta preluate de pe www.intelepciune.ro
 Autori celebri: Emil Cioran, Soren Aabye Kierkegaard, Albert Einstein, Tudor Arghezi, Helen Adams Keller, John Fitzgerald Kennedy, Gabriel Jose Garcia Marquez, Dale Carnegie, Konrad Adenauer, Langston Hughes, Les Brown, Anatole France, Seneca, Paulo Coelho, Nicolae Iorga, John Winston Ono Lennon, Leo Buscaglia, Franz Kafka, Anatole France
http://www.youtube.com/watch?v=iNRNoDnge_I

MAXIME



 
 
E mai puternic cel care îşi învinge poftele decât duşmanii: într-adevăr, lucrul cel mai greu e să te învingi pe tine. (Aristotel)

Cu cât un lucru este mai greu de făcut, cu atât cere mai multă artă şi virtute. (Aristotel)
 
Este sfânt pe pământ cel care a ştiut să se împrietenească cu sfinţii. (Adam Mickievicz)
 
Adevărata valoare a omului se stabileşte mai întâi, analizând în ce măsură şi în ce direcţie a reuşit să se elibereze de Eu. (Albert Einstein)

 

Cuvântul rostit trebuie să fie asemenea rubinului, mic, dar de mare preţ. Cât timp nu ai vorbit, cuvântul a stat în puterea ta, de îndată ce l-ai rostit, el te ţine sub puterea lui. (Abu Shakur)

Pata pe care o lasă o singură minciună nu poate fi ştearsă de o sută de vorbe adevărate. (Abu Shakur)

Minciuna este caracteristica celor slabi. (Abolghassem Firdusi)

Cel care ascultă bârfelile este mult mai vinovat decât cel care le răspândeşte. (Al Fadl Ibn Sahl)

Sunt vorbe care vindecă sufletul bolnav. (Aeschilus)

Cel ce spune ce-i place aude ce-i displace. (Alceu)

Ce câştigă cei care mint? “că nu sunt crezuţi când spun adevărul”. (Aristoteles)


 Să nu se încreadă omul prea mult în victoria sa asupra naturii sale; pentru că natura poate sta înmormântată mult timp şi totuşi să reînvie, când se iveşte prilejul sau ispita. (Bacon)
 
Cei care n-au nici o virtute invidiază tocmai virtutea altora. (Bacon)
 
Inducerea în eroare este mijlocul sufletelor meschine de a ieşi din încurcătură. (Balzac)
 
Poate că una dintre cele mai mari bucurii simţite de sufletele meschine, de fiinţele inferioare este să păcălească sufletele alese, să le prindă într-o cursă oarecare. (Balzac)
 
Dintre toate obiceiurile „lumii bune”, lăudatul este perfidia cea mai dibace. (Balzac)
 
Obişnuinţa – adică ceva mai stupid ca lenea – ne face să rămânem nemişcaţi în mlaştină şi să ne împotmolim tot mai mult. (Balzac)
 
Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie. Aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-i priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţă. (Balzac)
 
Nu greşim decât prin ceea ce am lăsat să fie slab în sufletul nostru. (Balzac)
 
Oamenii cinstiţi sunt „lipsiţi de tact”, n-au nici o măsură a binelui, deoarece pentru ei totul este fără ocolişuri, fără gânduri ascunse. (Balzac)
 
Orice şmecherie, orice înşelăciune este descoperită şi în cele din urmă aduce pagubă; orice situaţie este mai puţin primejdioasă, dacă omul se situează pe terenul sincerităţii. (Balzac)
 
Indiferent dacă-ţi lezează sau îţi favorizează interesul, legea generală trebuie respectată, fără discuţie. (Balzac)
 
Mulţi oameni prefăcuţi îşi pun prostia la adăpost prin obrăznicie; repede-i şi tu, şi o să se întâmple cu ei ceea ce se întâmplă balonului împuns cu acul. (Balzac)
 
Interesele dezbină oamenii, dar vicioşii se înţeleg mereu între ei. (Balzac)
 
Invidia dezleagă limbile, după cum admiraţia le amuţeşte. (Balzac)
 
Ordinea morală are legile ei, legi nemiloase şi eşti totdeauna pedepsit dacă le nesocoteşti.(Balzac)


(Aşa spunea cel mai mare dintre filosofi): După cum este dispoziţia sufletească a cuiva, aşa este şi omul; şi după cum este omul, tot aşa este şi vorba lui; şi faptele sunt la fel ca vorbele, iar viaţa este ca faptele. (Cicero)
 
Îndepărtarea minţii de la simţuri şi abaterea gândirii de la rutină denotă un spirit mare. (Cicero)
 
În toate timpurile mai puţini au fost aceia care şi-au învins dorinţele decât aceia care au biruit oştiri duşmane. (Cicero)
 
O viaţă rea, nebunească, impudică şi impură nu este o viaţă rea, ci o moarte lungă. (Democrit)
 
Chiar când eşti singur nu vorbi şi nu face nimic rău. Învaţă să te ruşinezi mai mult de tine decât de alţii. (Democrit)
 
Acela care se slujeşte de încurajare şi de cuvinte convingătoare, pentru a îndruma pe cineva pe căile virtuţii, va izbuti mai bine decât acela care invocă legea şi foloseşte constrângerea. Căci este probabil ca acela care se fereşte de a face o faptă nedreaptă numai pentru că legea îl opreşte, o va săvârşi în secret, în timp ce acela care a fost călăuzit pe drumul datoriei sale prin convingere fu va face ceva rău, nici în secret nici pe faţă. De aceea; omul care făptuieşte binele cu înţelegere şi cunoştinţă de cauză va rămâne totdeauna hotărât şi drept. (Democrit)
 
Celui bun nu-i pasă de dezaprobarea răilor. (Democrit)
 
Dorinţele aprinse pentru ceva fac sufletul orb pentru (oricare) alt lucru. (Democrit)
 
Nu este cu putinţă să birui pe duşmanii din afara cetăţii, înainte de a pedepsi pe cei dinlăuntrul ei.(Demosthenes)
 
După cum este îndeletnicirea fiecăruia, tot astfel este neapărat şi felul său de a gândi.(Demosthenes)
 
Un suflet bolnav veşnic greşeşte; el nu poate nici să sufere nici să rabde până la capăt, şi niciodată nu încetează de a dori. (Ennius)

Dacă vrei să devii bun, dă-ţi seama întâi că eşti rău. (Epictet)
 
Adu-ţi aminte cum trebuie să te porţi la un ospăţ. Dacă vine în dreptul tău ceva din ceea ce se serveşte, întinde mâna şi ia şi tu modest. Trece pe dinaintea ta? Nu-l opri. Dacă încă n-a sosit, nu-ţi spori şi mai mult dorinţa, ci aşteaptă până va veni lângă tine. Tot aşa să te porţi şi când e vorba de copiii tăi, de soţia ta, de demnităţi, de avere; şi (în felul acesta) vei fi odată un vrednic comesean al zeilor. Iar dacă nu vei lua nimic din ceea ce ţi se pune dinainte, ci îţi vei întoarce privirea, atunci nu numai că vei fi un bun comesean al zeilor, dar vei participa şi la domnia lor.(Epictetus)
 
Acordaţi puteri depline celui mai virtuos om şi veţi vedea curând că-şi schimbă felul de a fi.(Herodot)
 
Dacă vei alunga natura cu furca, ea tot va reveni. (Horaţiu)
 
Cine doreşte se şi teme. (Horatius)
 
Faptele ruşinoase ale altora îndepărtează adesea sufletele tinere de la vicii. (Horatius)
 
Este ridicol să nu fugi de răutatea ta – lucru ce se poate – şi să fugi de răutatea altora, lucru ce nu se poate! – este mai în puterea ta să nu fii rău, decât să împiedici răutatea altora. Cine renunţă la răutatea lui, scade cu atât răutatea lumii. Îţi este mai la îndemână să contribui la perfecţionarea morală a omenirii începând cu tine însuţi. (Marc Aureliu)
 
Este greu să pui capăt unei obişnuinţe îndelungate într-un timp scurt. (Menander)
 
Ce-i ascuns, nu-i cunoscut, ce nu-i cunoscut, nu este dorit. (Ovidius)
 
Indiferent dacă ne aşteaptă o soartă mai rea sau una mai bună, a acţiona nedrept este întotdeauna o greşeală şi o ruşine. (Platon)
 
Oriunde se află dulcele, vei găsi şi amarul. (Petronius)
 
Pythagora spunea că în cetăţi intră mai întâi luxul, apoi îmbuibarea, apoi trufia, iar după aceea pierzarea. (Pythagoras)
 
Bogăţia este o slabă ancoră, gloria una şi mai slabă; la fel corpul, dregătoriile, onorurile; toate acestea sunt slabe şi fără putere. (Pythagoras)

Prin unire cresc lucrurile mici, prin dezbinare se prăbuşesc cele mai mari. (Sallustius)

Nu foloseşte mult să lepezi viciile tale, dacă trebuie să te lupţi cu acele ale altora. (Seneca)

Exemplul bun se întoarce printr-un ocol la cel care-l dă, după cum exemplele rele cad asupra autorilor, şi nici o compătimire nu există pentru aceia care suferă nedreptăţi, pe care făcându-le, au arătat că se pot întâmpla. (Seneca)

Nu există viciu fără justificare, fiecare are un început modest şi vrednic de îngăduinţă. (Seneca)

Nici un merit nu rămâne ascuns, şi faptul că el rămâne nu-i nici o pagubă pentru el. Va veni ziua care îl va da la iveală ascuns şi înăbuşit de răutatea veacului său. Cine se gândeşte la contemporanii săi, s-a născut pentru puţini: vor veni după aceea multe mii de ani, multe mii de popoare: pe acestea să le ai în vedere. (Seneca)
 

Nimeni nu greşeşte numai pentru el, ci răspândeşte nebunia printre cei apropiaţi şi o primeşte la rândul său de la ei . (Seneca)
 
Nu este nici o deosebire între a nu dori şi a avea. (Seneca)
 
Dezordinea se va potoli prin disciplină şi frică, niciodată de la sine. (Seneca)
 
Dacă vrei să fii fericit, roagă pe zei să nu ţi se realizeze ceva din cele dorite. (Seneca)
 
Nimic nu preţuim mai mult decât binefacerea, cât timp o căutăm; nimic mai puţin, după ce am primit-o. (Seneca)
 
Cu cât ai mai multă putere, cu atât trebuie să abuzezi mai puţin de ea. (Seneca)
 
Beţia nu-i altceva decât o nebunie voluntară. (Seneca)
 
Prefer să nu izbândesc într-o acţiune onorabilă, decât să reuşesc într-un mod ruşinos.(Sophocles)
 
Cine trăieşte numai pentru el, cu drept cuvânt este mort pentru alţii. (Syrus)
 
Orice viciu are totdeauna scuza sa. (Syrus)
 
Bănuiala este pentru omul onest o jignire tăcută. (Syrus)
 
Cine vrea să facă rău, găseşte totdeauna motiv. (Syrus)
 
Natura slăbiciunii omeneşti face ca remediul să lucreze mai încet decât răul. (Tacitus)
 
Homo sum: humani nihil a me alienum puto. Om sunt şi nimic din ceea ce este omenesc nu-mi este străin. (Terenţiu)
 
De la cei buni vei învăţa lucruri bune; dacă însă te vei amesteca cu cei răi, vei pierde şi mintea pe care o ai. (Theognis)
 
Unii îşi ascund viciile prin bogăţie, iar alţii virtuţile prin funesta sărăcie. (Theognis)

Mulţi îşi ascund caracterul fals şi viclean, adaptându-se după împrejurări. Dar întotdeauna timpul scoate la iveală caracterul fiecăruia. (Theognis)
 
Dorinţa grozavă a fiecăruia devine o divinitate pentru el. (Vergilius)
 
Virtutea nu este făcută să stea singură. Cel care o practică va avea vecini. (Confucius)
 
Există, oare, vreun cuvânt care poate fi luat drept regulă de comportare pentru întreaga viaţă? Dascălul spune: Nu este oare reciprocitatea acest cuvânt? Ceea ce nu-ţi doreşti să ţi se facă, nu fă nici tu altuia. (Confucius)
 
În lumea întreagă – în văzduh, pe întinsul apelor, în văgăunile munţilor – nu există un loc unde să te poţi elibera de răul pe care l-ai făcut. Nu există pârjol care să poată fi comparat cu pasiunea, dezordine egală cu ura, nenorocire mai mare decât viaţa celui egoist şi nici fericire superioară liniştii sufleteşti. Laudele şi defăimările nu-i ating pe învăţaţi. (Dhammapada)
 
Pe soţia altuia, priveşte-o ca pe o mamă, de bunul altuia nu te apropia ca de foc; cinsteşte-i pe toţi, ca pe părinţii tăi; aceasta se numeşte egalitate. (Nagarjuna)
 
De-i prietenul necredincios, dispreţuieşte-l ca pe un duşman. Respectă vrăjmaşul statornic; Priveşte otrava lecuitoare ca pe un antidot, iar dulceţurile rele consideră-le oţet omorâtor.(Omar Khayyam)
 
Mireasma unui pom în floare se face simţită până departe, ca şi balsamul unei fapte cucernice.(Upanishade)
 
Gândind tot mereu „aceasta este a mea”, „eu”, ne prindem noi înşine ca o pasăre în laţ.(Upanishade)
 
Prea adesea ironia nu-i decât o formă a lipsei de inteligenţă. (Oxenstierna)
 
Voinţa omului este schimbătoare până în ultima clipă a vieţii. (La Oxenstierna)
 
Viciile sunt ca animalele care se îngraşă până ce sunt bune pentru abator. (Ben Jonson)

Nu se poate excela în lumea aceasta fără a trăi o viaţă morală. (David Starr Jordan)
Invidia… Sentiment pe care nici prietenia nu-l stinge întotdeauna. Nimic nu-i mai greu de iertat decât meritele altuia. (D. Diderot)


Viclenia e un semn de slăbiciune, căci mintea omenească veritabilă stă în raport direct cu capacitatea de a pricepe în mod dezinteresat un adevăr. Învingătorul momentan nu este totdeauna cel definitiv. (Eminescu)

Poţi, oare, iubi pe cineva când te urăşti pe tine însuţi? Poţi, oare, trăi în bună înţelegere cu alţii, când eşti plictisit şi obosit de propria ta existenţă? Ar trebui să fii mai nebun decât Nebunia însăşi pentru a răspunde afirmativ la toate aceste întrebări. Căci dacă îl scoţi din societate, omul, departe de tot ce ar avea o legătură cu el, ar deveni îndată în proprii lui ochi un obiect de ură, de aversiune şi oroare. (Erasmus)
 
Nerecunoscătorul scrie binele în apă şi răul în piatră. (Felix Lope de Vega)
Eu sunt spiritul care veşnic neagă! (Goethe)
 
Există o veche legendă despre un sfânt care a trebuit să aleagă unul din cele şapte păcate capitale; l-a ales pe cel care i s-a părut cel mai puţin grav, beţia, şi cu acesta a comis celelalte şapte păcate.(Hans Christian Andersen)
 
Nu există tortură mai nemărginită pentru om ca propriile gânduri. (John Webster)
Fără îndatoriri, viaţa devine moale şi lipsită de schelet: nu se mai poate ţine dreaptă. (Joubert)
 
La unii aroganţa ţine loc de măreţie, neomenia de fermitate şi viclenia de spirit. (La Bruyere)
 
Pe măsură ce favoarea şi bunurile mari se retrag de la cineva, ele lasă să se vadă la el cusururile pe care le acopereau şi care se găseau la dânsul fără ca nimeni să le observe. (La Bruyere)
 
Noi dăm ajutor altora pentru a-i face să ne dea şi ei în împrejurări asemănătoare; şi aceste servicii pe care le facem lor sunt, la drept vorbind un bine pe care ni-l facem nouă înşine în mod anticipat. (La Rochefoucauld)
 
Pasiunile sunt singurii oratori care conving totdeauna. (La Rochefoucauld)

Cei mai mulţi oameni au, ca şi plantele, proprietăţi ascunse, pe care întâmplarea face să fie descoperite. (La Rochefoucauld
 
Dacă geometria s-ar opune pasiunilor şi intereselor noastre tot atât de mult ca şi morala, noi n-am contesta-o şi călca-o nu mai puţin, în ciuda tuturor demonstraţiilor lui Euclid şi ale lui Arhimede, pe care le-am trata de visări şi le-am crede pline de judecăţi false. (Leibniz)
 
Te opui mai uşor la început decât la sfârşit. (Leonardo Da Vinci)
 
Dacă în tinereţe cumperi ce nu-ţi trebuie, când vei fi bătrân este posibil să fii nevoit să vinzi lucruri de care cu greu te vei putea lipsi. (Lubbock)
 
Unele idei sunt atât de intim şi de organic legate de spiritul nostru, încât ori de câte ori le-am „desfiinţa”, ele cresc din ou ca ochii extirpaţi ai unui triton. (Lucian Blaga)
 
Pentru nimic nu cheltuim atâta energie şi efort ca pentru lucrurile pentru care avem „o slăbiciune”. (Lucian Blaga)
 
Nimeni n-ar vrea să cadă în credinţa că se va găsi pe urmă cine să-l ridice. (Machiavelli)

Şi virtutea este o artă. De aceea are două feluri de discipoli: cei care o practică şi cei care o admiră. (Marie von Ebner-Eschenbach)
 
Obişnuinţa ne ascunde adevăratul aspect al lucrurilor. (Montaigne)

Oamenii îşi iubesc prea mult marginile, de aceea le vine atât de greu să le depăşească. (O. Densuşianu-tatăl)
 
Făţarnici, pentru că ridică monumente profeţilor şi împodobesc mormintele drepţilor din vechime, dapersecută pe drepţii care trăiesc în timpul lor şi se pregătesc să ucidă pe profeţi.(Papini)
 
Lumea ne tratează aşa cum vrem să fim trataţi: urâm adevărul, ni se ascunde; vrem să fim măguliţi, suntem măguliţi; ne place să fim înşelaţi, suntem înşelaţi. (Pascal)
Cinstea şi ruşinea nu provin din nici o condiţie; fă-ţi datoria: în aceasta constă cinstea. (Pope)
 
Mai mult decât ideile, caracterul este acela care oglindeşte omul. (R. Rolland)
 
Omul de lume este în întregime masca lui. Nefiind niciodată el însuşi, este totdeauna străin de sine şi se simte rău ori de câte ori este obligat să coboare în el. Lucrul se explică prin faptul că omul de lume nu este nimic şi că ceea ce pare este totul pentru el. (Rousseau)
 
Cu cât o greşeală ne orbeşte mai mult şi este mai ademenitoare, cu atât este mai mare triumful adevărului.(Schiller)
 
Virtutea este raţiune devenită energie. (Schlegel)
 
Fii sincer faţă de tine însuţi …şi atunci nu mai poţi fi fals faţă de cineva. (Shakespeare)
 
O, Dumnezeule! Să pună oamenii un duşman în gura lor, ca să le fure mintea! Să ne transformăm cu bucurie, chef, plăcere şi aplauze în animale! (Shakespeare)
 
Pentru dureri neobişnuite, remedii neobişnuite. (Shakespeare)
 
Înţelepciune, bunătate/ Celor abjecţi le par abjecte;/ Gunoiul doar pe el se-acceptă.(Shakespeare)
 
Virtutea nu constă în abţinerea de la viciu, ci în nedorirea lui. (Shaw)
 
Arată-mi toate greşelile, ca de la om la om. Pot să rezist la orice, exceptând linguşirea. (Shaw)
 
Alungă de la tine greşeala şi certurile duium; leagă-te de lucruri profunde şi rămâi pe cel mai drept drum. (Zamahšari)
 
Răufăcătorii se scuză totdeauna invocând crimele ale căror victime au fost ei întâi.(Wassermann)
 
Pasiunea este o febră a minţii care ne lasă istoviţi. (William Pen)
 
Puterea nelimitată corupe pe posesor. (W. Pitt)

Nu există ceva mai urât decât a afirma înainte de a cunoaşte. (Cicero)

Ce să ascult vorbe, când văd fapte? (Cicero)
 
Fereşte-te în conversaţiile tale de a pomeni pe larg şi fără măsură de anumite fapte şi primejdii ale tale; pentru că, dacă ţie îţi place să pomeneşti de primejdiile prin care ai trecut, nu tot aşa le place şi celorlalţi să asculte întâmplările tale. (Epictetus)
 
Ce vrei să-ţi spun: minciuni agreabile sau adevăruri dure? Alege! (Euripides)
 
Pune o întrebare cuminte şi vei auzi lucruri cuminţi. (Euripide)
 
Vorbeşte, dacă sunt cuvintele tale mai convingătoare ca tăcerea, dacă nu, taci. (Euripide)
 
Calomnia este flagelul cel mai de temut, pentru că ea prezintă doi vinovaţi şi o victimă. (Herodot)

Cel ce-şi drămuieşte cuvintele este o comoară. Măsurarea cuvintelor este cea mai preţioasă măsură. Dacă eşti bârfitor, în curând lumea te va bârfi şi mai mult. (Hesiod)
 
Oricât de mari ar fi darurile, ele pier din pricina flecărelii autorului lor. (Martialis)
 
Caracterul celui care vorbeşte convinge, nu felul în care vorbeşte. (Menandru)
 
Mai degrabă vor ţine muritorii foc în gură, decât să păstreze un secret. (Petronius)
Vorbeşte ca şi cum va trebui să dai socoteală. (Plato)
 
Vorbirea este mai grea decât orice altă lucrare şi ea nu serveşte decât celui care o cunoaşte temeinic. (Ptahhotep)

Este ruşinos să spui una şi să gândeşti alta; cu atât mai ruşinos să scrii una şi să gândeşti alta.(Seneca)

Observă totdeauna măsura la vorbă şi la tăcere. (Syrus)
 
Cel mai rău soi de duşmani este cel al lăudătorilor. (Tacitus)
 
Ceva să se ascundă soţiei, ceva prietenilor şi ceva fiilor; cel înţelept să vorbească cu multă prudenţă, după ce va fi chibzuit mai întâi ce e potrivit şi ce nu. (Cukasaptati)
 
Cine defăimează pe un om de treabă acela se pătează singur; cine aruncă cenuşă în aer, aceluia îi cade pe cap. (Kusumadeva)
 
O persoană vrednică de stimă străluceşte vorbind, dar şi tăcând. (Lalitavistara)
 
Să se spună adevărul; să se spună ce-i plăcut; să nu se spună ce-i adevărat, dar neplăcut; nici ce-i plăcut, dar neadevărat. (Manu)
 
Cine nu prinde ceea ce s-a spus o singură dată sau cine n-o spune şi el la rândul său, cine nu are un mic tezaur de vorbe de spirit şi de povestiri frumoase, ce farmec mai are conversaţia aceluia?(Panciatantra)

Discreţia nu e totuna cu ascunderea adevărului. (Balzac)

Aminteşte-ţi permanent că vorbele tale pot avea mai multă greutate decât crezi şi că există o diferenţă între ceea ce spui şi ceea ce se aude. (Bruce Hyland)
 
Un om convins împotriva părerii sale continuă să aibă aceiaşi părere. (Butler)
 
Minciunile obligă mai mult decât orice adevăr. (Camille Goemans)
 
Precât este de folos, la vreme de trebuinţă, cuvântul cuvios, pre atât este de neputincios cuvântul aceluia care, nefiind întrebat de nimeni, tuturor dă sfat. (Cantemir)
 
Bună parte din vorbirea meşteşugită consistă în a şti cum să minţi. (Erasmus)
Nu asculta pe aceia care vor discuta în mod subtil despre bine şi despre rău. Nu te lăsa impresionat de frumuseţea şi de fineţea vorbelor lor. Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în virtute. (France)

Printr-o singură minciună se pierde întreaga reputaţie a integrităţii. (Gracian)
 
Nu merită să-ţi calci pe inimă pentru a spune adevărul unor oameni care au obiceiul de a privi cu neîncredere tot ceea ce le spui, fie că e adevărat sau nu. (M. Twain)

Spune adevărul, şi atunci nu va trebui să mai ţii minte nimic. (M Twain)

Uşurinţa de a face promisiuni şi greutatea de a le ţine sunt aproape inseparabile. (Oxenstierna)

Dai dovadă de prostie, dacă întrerupi pe cineva care vorbeşte ca să-ţi exprimi tu părerea. (Saadi)
Dă fiecăruia urechea ta, dar la puţini glasul tău. (Shakespeare)


Secretul de a fi plicticos constă în a spune totul. (Voltaire)

Tot ce creează tace. Natura-şi deschide florile ei în cea mai adâncă tăcere. Numai distrugerea vrea gălăgie. – Nu e războiul cel mai mare zgomot pe care-l face omul pe pământ? (Vlahuţă)

“Omul care nu stie, dar nu stie ca nu stie este periculos, fereste-te de el. Omul care nu stie, dar stie ca nu stie este neputincios, invata-l si ajuta-l sa stie. Omul care stie, dar nu stie ca stie este adormit, trezeste-l. Omul care stie si stie ca stie este intelept, urmeaza-l!”(proverb)“Prefer sa cred in Dumnezeu, decat sa-L vad in toata slava Sa.”(Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii)


“Credinta ne da bucurie, pentru ca ne pune brusc de acord cu ce este real.”(Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii)

“Credinta este un dialog, dar vocea lui Dumnezeu este aproape tacere. Ea exercita o presiune de o delicatete fara margini si niciodata irezistibila.”(Paul Evdokimov, Varstele vietii spirituale)

“Crestinul este un om sarman, dar el stie ca exista Cineva si mai sarman decat el, Cersetor al iubirii la poarta inimii.”(Paul Evdokimov, Varstele vietii spirituale)

“Invizibilul, pentru credinta, este mai intim si mai cunoscut decat vizibilul.”(Paul Evdokimov, Varstele vietii spirituale)

“Este acea nebunie divina, despre care vorbeste Sfantul Apostol Pavel, neintelesul respect al lui Dumnezeu fata de libertatea noastra.”(Paul Evdokimov, Varstele vietii spirituale)

“Nu in forta, ci in dreptate salasluieste Dumnezeu.”(Dostoievski, Fratii Karamazov)

“Cea mai grava superstitie este necredinta.”
“Iubirea desavarsita alunga frica,pentru ca frica are cu sine pedeapsa, iar cel care se teme nu este desavarsit in iubire.”(Sfantul Evanghelist Ioan)

“Iisus Hristos este eternitatea, care puncteaza istoria.”(Petre Tutea)