Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

joi, 26 aprilie 2012

Arta de a fi OM-partea a patra


Eu cred in binele din om asa cum cred in primavara cand vad mugurii inflorind
Ingerii sunt oameni care lasa sa treaca lumina prin ei.
Unde sunt ei, totul este clar si luminos.
Ingerii sunt oameni plini de viata, care readuc la viata tot ce este mort.
Ingerii sunt oameni care aduc cu ei o bucata de fericire din paradis.
Crede-ma: ingerii sunt fiinte din carne si oase care in mod nevazut mentin lumea in echilibru. In adincul lor, se simte ceva din misterul unei bunatati infinite care vrea sa patrunda totul pentru a ajunge la oameni.
In ei devine palpabila o iubire care vrea sa te imbratiseze.
Ai o problema. Nu te descurci. Si, ca printr-o antena invizibila, cineva primeste o inspiratie, un fel de comanda, ca sa se apropie de tine sa te ajute, sa-ti dea sfatul salvator sau un cuvant de intelegere, de alinare.
“Esti un inger” ii spui atunci. O spui unui barbat, unei femei, unui baiat sau unei fete. Sexul si varsta nu au nici un fel de importanta. Vine la tine ceva bun, ceva minunat.
Viata se lumineaza, suferinta dispare.
Dar ingerii nu vin la comanda.
Uneori apar cu totul pe neasteptate.
Uneori sunt aici, si abia sunt observati; iti arata drumul si apoi dispar iarasi.
Am intalnit deja multi ingeri. Uneori se opreau in mijlocul strazii, ieseau din multime, intindeau mana, rezolvau o problema si apoi dispareau iarasi in tumultul strazii. In mijlocul multimii, anonimi, fara a astepta o multumire. Exista inca ingeri in aceasta lume. Dar sunt prea putini, de aceea domneste atit de mult intuneric si mizerie.
Dumnezeu cauta azi ingeri printre oameni. Dar asa de multi oameni nu-i mai vad, nu-i mai aud! Antena lor este defecta sau rupta. Ei nu mai capteaza nimic si nici nu mai transmit nimic.
Vino, fii un inger! In jurul tau sunt destui oameni pentru care poti sa fii un inger.
Poate caut fericirea mult prea departe
Este ca si cu ochelarii. Nu-i vad, si ei se afla pe ochi. Asa de aproape.
Daca vrem sa fim fericiti, trebuie sa platim un pret pentru aceasta.
Pretul fericirii noastre: sa ne daruim pe noi insine, nici mai mult, nici mai putin.
A se darui pe sine nu se poate face din fanatism sau din ambitia de a se impune, nici ca obligatie apasatoare sau ca jertfa crispata. Se poate face numai liber, cu veselie si din iubire. Si atunci fericirea mea este aici: ca umbra iubirii mele.
Vreau sa schimb lumea dar nu prin forta
Oamenii au prea mult pret pentru mine.
Cei violenti distrug totul. Violentii sunt buldozere. Ei strapung totul. Strivesc totul, culca la pamint tot ce e gingas si slab si usor de ranit. Zilnic, oameni devin victime ale oamenilor. Peste fericirea oamenilor cade umbra violentei. Dar violenta nu poate fi vindecata prin violenta. Trebuie sa parasim calea violentei, calea sangelui si a lacrimilor, calea mortii, calea veche, batatorita de generatii, calea credintei in forta, in stapinirea si in dreptul celui mai puternic.
Trebuie sa mergem pe cai noi, pe calea omeniei printre oameni, pe calea spre lumina prin noapte, pe drumul lung al iubirii, pentru ca bucuria de a trai sa rasara precum curcubeul pe cerul satului nostru, ce se numeste pamant.
Ce sunt fara iubire?Un mare zero!
Daca ai pune piciorul pe luna, dar nu ai avea iubire, nu ai avea idee despre soare.
Daca ai cerceta toate tainele planetei Marte, dar nu ai avea iubire, nu ti-ar straluci nici o stea in ochi.
Daca ai avea toti banii din lume, dar nu ai avea iubire, inima ti-ar fi de piatra.
Daca ti-ai putea auzi numele in toate limbile, dar nu ai avea iubire, ai fi mort pentru toti oamenii.
Daca nu ai avea iubire, ai fi mort.
Poti sa fii cel mai sarac, cel mai slab dintre toti oamenii;daca ai iubire, poti sa traiesti.
Poti sa fii zdruncinat de boala, de insucces si esec; daca ai iubire, poti sa rezisti.
Poti sa ai numai un acoperis deasupra capului, nu o casa mare; daca ai iubire, esti acasa.
Poti sa nu ai avere si bani in banca; daca ai iubire, esti bogat. Daca ai iubire, il ai pe Dumnezeu in inima ta.
O pasare aruncata din cuib moare.
Un copil care nu este imbratisat ingheata.
Pentru a deveni om, oamenii au nevoie de caldura si de multa iubire.
A iubi oamenii pentru ca sunt atit de “amabili” sfarseste cu un esec. Oamenii nu sunt mereu atat de amabili, incit sa-ti fie dragi de la sine.
A-i ierta pe dusmani si a tine la adversar, a rasplati raul cu bine este supraomensc, daca nu exista un motiv mai profund.
Dumnezeu este iubire. Aceasta este vestea surprinzatoare, de neanchipuit, care vine la noi in Cartea noua pentru zilele noastre, in noua Evanghelie, care descrie bunatatea lui Dumnezeu. Este mesajul cel mai omenesc şi cel mai dumnezeiesc al tuturor timpurilor. Este contrastul tuturor ideologiilor curente. Evanghelia nu este invatatura. Evanghelia este in viata.
Iubirea lui Dumnezeu a devenit vizibila, palpabila si perceptibila intr-un trup omenesc,intr-o inima umana, in persoana lui Iisus din Nazaret. Dumnezeu se face om pentru ca oamenii sa devina oameni in iubire unii pentru altii. In Iisus s-a relevat inceputul inceputurilor bunatatii. In El,Dumnezeu a ales omul, Dumnezeu a asezat omul in centru. In Iisus, Dumnezeu a trecut de partea saracului, a celui slab, a celui fara putere. In El, iubirea lui Dumnezeu s-a facut om.
Evanghelia iubirii este ceva nebunesc. Cine a intrat in aceasta iubire, pleaca din pozitia puterii sale, îsi paraseste aroganta si cauta ultimul loc pentru a sluji.
Evanghelia este vestea unei iubiri care doare, care este insemnata de nebunia crucii.
Dumnezeu este prezent in fiecare om caruia ii esti drag, care te consideră vrednic sa-si dea osteneala cu tine, care merge si ramane cu tine cand se face noapte in viata ta.
Dumnezeu te priveste prin ochii blanzi ai oricarui om care are intelegere pentru tine. El este prezent in fiecare vorba buna care te mangaie si te sustine. El este mana pe umarul tau, care iti face curaj si te dojeneste cu iubire atunci cand mergi pe cai intunecate.
Dumnezeu este prezent in buzele care te saruta cu iubire. Caldura inimii sale o simti in imbratisare. Unde locuieste iubirea in inimile oamenilor, oamenii pot sa vorbeasca plini de succes despre Dumnezeu si sa se inteleaga reciproc.
Iubirea: nu este o inventie a oamenilor ci este o inventie a lui Dumnezeu.
PHIL BOSMANS 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu