Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

duminică, 8 aprilie 2012

SPECIAL DE FLORII


LA MULTI ANI !

De Florii
- pentru toti cei care nume de flori.
__,_._


Beating Heart Photobucket




Photobucket

Duminica Floriilor




Duminica Floriilor este o sărbătoare creştină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paştelui. Sărbătoarea comemorează un eveniment menţionat de către toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor. Este denumită, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.






Intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea Patimilor este descrisă în Evanghelia după Marcu în capitolul 11.Iisus şi discipolii lui se apropie dinspre Betfaghe şi Betania, oraşe din marginea Ierusalimului. Betania era la aproximativ două mile (3,2 km) la est de oraşul de pe Muntele Măslinilor.

Intrarea in Ierusalim este singurul moment din viata Sa pamanteasca in care a acceptat sa fie aclamat ca Imparat. Duminica Floriilor este precedata de sambata lui Lazar, zi in care Biserica pomeneste minunea invierii din morti a lui Lazar savarsita de catre Domnul Iisus Hristos. Primirea triumfala ce I s-a facut Domnului Hristos, Care a intrat in Ierusalim ca Imparat smerit, implinind o proorocire din Vechiul Testament, a fost determinata de aceasta minune premergatoare. 




Din noul testament

Când s-au apropiat de Ierusalim şi au fost lângă Betfaghe şi Bretania, înspre Muntele Măslinilor, Iisus a trimis doi dintre ucenicii Săi şi le-a zis: „Duceţi-vă în satul dinaintea voastră; îndată ce veţi intra în el, veţi găsi un măgăruş legat, pe care n-a încălecat încă nici un om, dezlegaţi-l şi aduceţi-Mi-l. Dacă vă va întreba cineva: «Pentru ce faceţi lucrul acesta?» să răspundeţi: «Domnul are nevoie de el. Şi îndată îl va trimite înapoi aici.»” Ucenicii s-au dus, au găsit măgăruşul legat afară lângă o uşă, la cotitura drumului şi l-au dezlegat. Unii din cei ce stăteau acolo le-au zis: „Ce faceţi? De ce dezlegaţi măgarul ăsta?” Ei le-au răspuns cum le poruncise Iisus. Şi i-au lăsat sa plece. Au adus măgăruşul la Iisus şi-au aruncat hainele pe el şi Iisus a încălecat pe el. Mulţi oameni îşi aşterneau hainele lor în drum, iar alţii presărau ramuri pe care le tăiaseră de pe câmp. Cei ce mergeau înainte şi cei ce veneau după Iisus strigau: „Osana! Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului! Binecuvântată e Împărăţia care vine, Împărăţia părintelui nostru David! Osana în ceruri preaînalte!” Iisus a intrat în Ierusalim şi S-a dus în Templu. După ce s-a uitat la toate lucrurile din jur a plecat la Betania cu cei doisprezece apostoli.

Duminica Floriilor

Intrarea Domnului în Ierusalim mai este cunoscută si ca „Duminica Floriilor”, în această zi, în România, fiind sărbătoriţi toţi cei cu nume de flori (Viorel, Viorica, Florin, Floriana etc.).Aceasta se sărbatoreşte duminica dinaintea Paştelui.

In aceasta zi, denumita si Duminica Stalparilor, se sfintesc, prin rugaciune si stropire cu agheasma, ramuri inmugurite de salcie, care se impart crestinilor, iar slujitorii Bisericii le tin in maini, cu lumanari aprinse, ca simbol al biruintei vietii asupra morttii. Ramurile de salcie amintesc de ramurile de finic si de maslin cu care a fost intampinat Mantuitorul. Cu acestea, dupa ce au fost aduse la , crestinii impodobesc icoanele, usile si ferestrele. 

Salcia este mereu inflorita in aceasta perioada a anului, o expresie a fertilitatii si a reinvierii naturii. De asemenea, se spune ca e bine sa te incingi cu aceste ramuri de salcie ca sa nu te doara mijlocul. Cu ramurile de salcie, simbol al fertilitatii si vegetatiei de primavara, apicultorii inconjoara in ziua de Florii stupii, iar taranii, convinsi de efectul miraculos al acestor muguri, ii ingroapa sub brazda.

In exista credinta ca insasi a binecuvantat salcia, dupa ce aceasta s-a transformat intr-o punte, ajutand-o pe sa treaca apa unui rau.
Denumirea populara a sarbatorii vine de la zeita romana a florilor, Flora, peste care crestinii au suprapus sarbatoarea . Ca aspect necrestin, amintim obiceiul ca in vreme de furtuna sa se puna pe foc muguri din salciile de la Florii, pentru a imprastia norii si grindina, protejand casa si familia de dezastre.


Iti doresc ca bucuria sa te insoteasca pretutindeni !
                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu