Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

vineri, 6 aprilie 2012

Cele 10 porunci ale unei relatii de durata

 


cele 10 porunci ale relatiei de durata

 1. Increderea este baza


Increderea este baza unei relatii. Nu se poate vorbi despre un cuplu daca nu exista incredere. Se castiga de la inceput, se invata cu rabdare si se dezvolta pe parcursul timpului. Intr-o relatie matura nu se rezuma totul doar la teama de a nu fi inselat. A avea incredere inseamna a fi sincer. Comunicarea este la fel de importanta si necesara pentru o legatura stransa. 

 

 2. Respectul nu trebuie sa dispara


Respectul este un alt ingredient esential intr-o relatie de durata. Mai mult decat o porunca, este o regula care nu ar trebui incalcata. Aprecierea intr-o relatie inseamna sa fii atenta cu cel de langa tine, sa-i intelegi sentimentele si sa-l asculti atunci cand vrea sa iti vorbeasca. Respectul se construieste din lucruri simple in mod natural. 


3. Discuta toate nemultumirile


Vorbeste despre ceea ce simti. Recunoaste ce te deranjeaza si nu astepta ca problemele sa se rezolve de la sine. Nemultumirile adunate in timp se transforma in frustrari si sentimente negative. Poate nu este usor sa fii sincera, dar este singura modalitate prin care poti sa ajungi la o intelegere. 4. Nu adormiti certati


Relatia perfecta nu exista. Idealul este altfel pentru fiecare si este normal sa apara diferente de opinii intr-un cuplu. Tensiunile trebuie solutionate pe moment, chiar daca furia iti acapareaza judecata si primul gand este sa abandonezi lupta. Nu adormiti niciodata certati, ci incercati mai degraba sa descoperiti ce a declansat disputa dintre voi doi. Orgoliul, tacerea impusa si privirile intepatoare de dimineata nu ajuta la nimic.


Nu adormiti certati

  5. Umorul este binevenit


Glumele nevinovate pot face adevarate minuni intr-o relatie. De aceea, umorul este binevenit oricand in cuplu. Sparge monotonia si poate solutiona un conflict aprins. Sa treci peste nemultumiri cu zambetul pe buze este o abilitate excelenta, care merita exersata. 

6. Sexul satisface dar nu clarifica


Da, sexul reprezinta sarea si piperul dintr-o relatie. Intretine pasiunea si sporeste atractia dintre voi doi. Va ajuta sa aveti incredere unul in celalalt si poate imbunatati comunicarea. Cu toate astea, o viata sexuala uimitoare, nu garanteaza o relatie asemenea. Sexul satisface dar nu clarifica supararile.


7. Verifica zvonurile


Inainte sa acuzi, verifica intotdeauna zvonurile. Fara foc nu iese fum, dar asta nu reprezinta o scuza pentru o criza nefondata de gelozie. Asadar, nu te apuca sa tragi concluzii pana nu stii exact toate amanuntele. 


8. Gandeste cu voce tare


Fie ca este vorba de un compliment sau un repros, intotdeauna gandeste cu voce tare. Fa-l si pe celalalt partas la gandurile tale, daca iti doresti sa te implici cu adevarat intr-o relatie pe termen lung.


9. Recunoaste-i meritele


Iubitul tau are dreptul sa stie ca te simti mandra de el. Complimenteaza-l fara retineri si recunoaste-i meritele. Chiar daca face pe durul, aprecierea ta sincera ii va incalzi inima. 


10. Spune “Te iubesc”


Nu in ultimul rand, spune "Te iubesc" de fiecare data cand simti. Este mai mult decat o porunca esentiala pentru o relatie de durata. Aceste cuvinte au o semnificatie deosebita. Nu-ti fie teama sa iti exprimi afectiunea. 

Sursa:
 http://www.kudika.ro/articol/relatii~tips/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu