Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma pe mine Pacatosul !

"Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. Deci voi aşa să vă rugaţi:
Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!"

(Mântuitorul Iisus Hristos - Evanghelia după Matei (6, 7-13)

miercuri, 18 aprilie 2012

NIVELURI DE CONSTIINTA


 


Un material foarte interesant despre nivelurile constiintei asa cum apare in cartea lui David R. Hawkins “Power vs Force”. O clasificare care ne ajuta sa vedem unde ne aflam fiecare dintre noi cat si la nivel de grup, tara, omenire

NIVELURILE DISTRUCTIVE


1. NIVELUL RUSINII
La nivelul asta, esti dominat de nevroza. Esti timid, retras, introvertit. Devii paranoic, crezand ca toata lumea te judeca si incepi sa ai halucinatii. Cand ti-e rusine, incepi sa compensezi prin perfectionism, prin rigiditate, si incepi sa devii un extremist moral.
2. NIVELUL VINOVATIEI
La nivelul asta, ori esti manipulat si pedepsit, ori pedepsesti manipuland. Cel mai mare lucru care te preocupa este pacatul, incepi sa actionezi din vinovatie si s-o proiectezi asupra altora.
3. NIVELUL APATIEI
La nivelul asta domina disperarea, lipsa sperantei. Viata pare fara rost, viitorul pare fara rost. Traiesti intr-o stare generala de neajutorare. Esti dependent de ceilalti iar altii te percep ca pe o povara de care trebuie sa aiba grija.
4. NIVELUL DOLIULUI
La nivelul asta, traiesti predominant intr-o continua melancolie, fiind trist pentru ce ai pierdut. Incepi sa vezi tristete peste tot in jurul tau. Tristete pentru conditiile vietii, incepi sa privesti viata in sine ca fiind trista. Crezi ca nu poti inlocui ceea ce ai pierdut sau ce a simbolizat pentru tine.
5. NIVLUL FRICII
Aici, frica iti limiteaza cresterea ca persoana si duce la inhibitii. In acel moment, cauti lideri puternici care par ca si-au cucerit fricile si crezi ca ei vor fi cei care te vor scoate din culmile disperarii si te vor elibera din “sclavie”.
6. NIVELUL DORINTEI
Cand esti in “dorinta”, lucrul asta te poate motiva sa participi intr-o gama larga de activitati “umane”. Insasi economia se afla la nivelul dorintei. Dorinta face sa investim efort, sa atingem obiective si sa obtinem premii. Insa dorinta este si nivelul dependentei: de alcool, de tutun, de droguri. Este nivelul acumularii si al lacomiei. De ce nu functioneaza? Pentru ca satisfacerea unei dorinte este inlocuita de alta dorinta, nesatisfacuta. La nivelul asta, ramai obsedat sa acumulezi din ce in ce mai multi bani, mai ales fara un scop final pentru ei.
7. NIVELUL FURIEI
Dorinta duce la frustrare, iar frustrarea duce la furie. Aceasta poate duce, mai departe, la actiune distructiva sau la actiune constructiva. Furia te poate catapulta spre independenta sau te poate schimba in rau. Poate duce la ura si poate avea un efect coroziv in toate ariile vietii tale.
8. NIVELUL MANDRIEI
Nivelul la care ajungi in momentul in care ai autoritate in domeniul tau. Nivelul la care majoritatea vor sa ajunga. Mandria pare frumoasa, insa e frumoasa doar in comparatie cu nivelurile anterioare. In societate, mandria are o reputatie buna si e incurajata frecvent, insa e vulnerabila, deoarece e dependenta de conditiile exterioare. Daca acele conditii exterioare nu mai sunt implinite, te poate catapulta inapoi in cele mai de jos niveluri ale constiintei. Partile negative ale mandriei sunt aroganta si negarea lucrurilor care nu se incadreaza “in tipar”, blocand cresterea ta ca persoana.

NIVELURILE CONSTRUCTIVE


9. NIVELUL CURAJULUI
De-abia acum incepi sa devii cu adevarat puternic. Incepi sa explorezi si sa experimentezi lucruri noi, si devii stimulat de lucrurile pe care le faci. In “curaj”, ai energia sa inveti lucruri noi, iar cresterea si educatia nu mai sunt lucruri asa de mari pentru tine. In “curaj”, ai capacitatea de a-ti privi frica in ochi si de a creste, in pofida faptului ca ea inca exista acolo.
10. NIVELUL NEUTRALITATII
In momentul asta, incetezi sa mai privesti lucrurile in alb sau negru. Incepi sa nu mai fii rigid in lucrurile pe care le faci, devii flexibil si incetezi sa mai judeci in general. Cand lucrurile nu iti ies asa cum vrei, nu te mai simti infrant, nu te mai simti speriat, nu te mai simti frustrat. In “neutralitate”, poti sa spui cu usurinta “daca nu obtin lucrul asta, nu e nici o problema, o sa-l obtin pe altul”. E nivelul la care nu mai esti intimidat cu usurinta. Nu incerci sa demonstrezi nimic, nu esti interesat de conflict sau competitie, nu vrei sa controlezi comportamentul altor persoane. Incepi sa detii cu adevarat stabilitate emotionala.
11. NIVELUL DISPOZITIEI
Nivelul la care vei avea parte de cea mai rapida crestere. E nivelul la care ti-ai depasit problemele din viata ta si esti dispus sa participi la tot ce inseamna VIATA. De-abia acum devii cu adevarat prietenos, succesul aparand automat. Incepi sa lucrezi pe orice tip de post e nevoie, si nu te simti inferior atunci cand te ocupi de “munca de jos”. Incepi sa fii empatic la nevoile celorlalti, sa-i ajuti pe ceilalti si sa contribui la bunastarea societatii.
12. NIVELUL ACCEPTARII
In “acceptare”, incetezi sa mai obtii bucurie din lucrurile exterioare tie. Nimic din ceea ce exista in afara persoanei tale nu are capacitatea sa te faca cu adevarat fericit. Iubirea nu mai e oferita sau luata inapoi de catre altcineva, ci este generata din interior. Devii activ in viata, fara sa ai vreo intentie ascunsa. Nu mai esti interesat doar sa determini “ce e bine” si “ce e rau”, ci esti dedicat sa rezolvi problemele reale pe care le au restul oamenilor. Muncile grele nu te mai sperie, ba chiar iti creeaza placere. Incetezi sa mai discriminezi si sa fii intolerant. Obiectivele pe termen lung devin prioritare in fata celor pe termen scurt.
13. NIVELUL RATIUNII
Este nivelul stiintei, al medicinei. Este nivelul laureatilor premiilor Nobel. Insa ratiunea, ca lucru intrinsec, nu constituie un ghid spre adevar. Ratiunea este cel mai eficient lucru intr-o lume tehnologica, insa, in acelasi timp, reprezinta un blocaj major in a obtine niveluri superioare de constiinta.
14. NIVELUL IUBIRII
In general, dragostea, in societate, reprezinta o combinatie ale urmatoarelor elemente: atractie fizica, posesivitate, control, dependenta, eroticism si noutate. La baza, toate lucrurile astea ascund defapt sentimentul de furie si dependenta pentru persoana sau lucrul pe care-l iubesti. Dragostea adevarata este dragostea neconditionata, neschimbatoare, permanenta. Nu fluctueaza, deoarece nu este influentata de nici un factor extern. Dragostea adevarata e un mod de a interactiona cu lumea: iertand, ingrijind si suportand. Acesta e nivelul adevaratei fericiri.
15. NIVELUL BUCURIEI
Este nivelul vindecarii, nivelul compasiunii si al spiritualitatii. Nivelul la care ai o atitudine pozitiva in fata oricaror necazuri din viata ta, oricat de grave ar fi ele.
16. NIVELUL PACII
Nivelul la care totul este viu si radiaza energie. Nivelul marilor invatatori spirituali ai istoriei. Este nivelul la care religia formala este inlocuita de spiritualitate pura, facand-o astfel inutila.
17. NIVELUL ILUMINARII.
Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde umanitatea se amesteca cu divinitatea. Extrem de rar. Nivelul lui Krishna, Buddha, Iisus. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti poate ridica constiinta. Este identificarea sinelui cu intreg universul, reprezentat prin transcendenta ego-ului.
Mediul in care fiintezi si alegerile pe care le faci cu siguranta ca vor avea un efect asupra nivelului tau de constiinta. TV-ul. Filmele. Cartile. Paginile de internet. Oamenii. Locurile. Obiectele. Mancarea. Daca esti la nivelul ratiunii a te uita la stirile de la TV (care sunt predominant la nivelul fricii si al dorintei) iti va cobora temporar constiinta. Daca esti la nivelul de vina, stirile TV de fapt iti vor ridica nivelul.
Sa urci chiar si un singur nivel poate fi extrem de dificil; marea majoritate a oamenilor nu reusesc sa faca asta intr-o viata intreaga. O schimbare de doar un nivel poate sa schimbe totul in viata ta. De aceea este putin probabil ca persoanele sub nivelul curajului sa progresese fara ajutor extern. Curajul este necesar ca sa lucrezi constient; se reduce la a-ti pune realitatea la bataie intr-un pariu pentru sansa de a deveni mult mai constient, mai pregatit. Dar cand ajungi la acel urmator nivel, iti dai seama clar ca a fost un pariu bun. De exemplu, cand ajungi la nivelul curajului, toate fricile tale vechi si falsa mandrie iti vor parea caraghioase acum. Cand ajungi la nivelul acceptarii (fixarii si atingerii de tinte), te vei uita inapoi la nivelul de bunavointa si te vei vedea ca un soarece intr-o roata – erai un alergator bun, dar nu alesesei o directie.
Cred ca cel mai important lucru pe care noi ca fiinte umane il putem face este sa ne ridicam nivelul individual al constiintei. Cand facem aceasta, noi raspandim nivele mai ridicate de constiinta celor din jurul nostru. Imagineaza-ti ce lume incredibila ar fi daca am reusi sa aducem pe toata lumea la nivelul de acceptare. Confrom lui Hawkins 85% din oamenii de pe pamant traiesc sub nivelul curajului.
Cand experimentezi temporar nivelele superioare poti vedea unde trebuie sa ajungi in etapa urmatoare. Ai unul din acele momente de claritate in care intelegi ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Dar cand te scufunzi in nivelele inferioare acea amintire devine incetosata.
Priveste aceasta ierarhie cu mintea deschisa si vezi daca-ti ofera idei noi care te pot ajuta sa faci urmatorul salt in viata ta. Nici un nivel nu e mai corect sau mai gresit decat celelalte. Incearca sa nu-ti lasi ego-ul umflat de ideea ca esti la un anumit nivel, decat desigur daca esti momentan la nivelul mandriei.
Prinvit dintr-un alt punct de data asta, un punct de vedere spiritual foarte inalt, tot ceea ce exista in Univers este manifestarea Divinitatii. Oamenii si celelalte fiinte din univers pot fi asemanati cu valurile de pe suprafata oceanului. Cu cat valul este mai inalt, cu atat egoul individului este mai mare; inteleptii ar fi doar mici incretituri pe luciul marii. Chiar si valurile inalte sfarsesc – după o lunga evolutie – prin a se uni cu oceanul din care s-au inaltat, si de care, de fapt, nu s-au separat niciodata.
De aceea, putem analiza viata si psihicul omului ca ipostaze ale Divinitatii, care se cauta pe Sine Insasi.
Desenul de mai jos sugereaza legatura dintre cele 3 nivele de constiinta ale omului (propuse de noi), conduita sa generala si calitatea actiunilor sale (raportata la idealul absolut: de a avea eficienta maxima, in sensul sprijinirii Planului Divin la nivel local),
NOTĂ: Aceasta este o schema simplificata. Exista nenumarate trepte intermediare si combinatii posibile.

MANIFESTARILE DIVINITATII PRIN OM
Cele 3 tipuri de manifestari ale divinitatii prin oameni (conduitele spirituale) sunt in corespondenta cu cele 3 niveluri de constiinta:
• Conduita inteleapta (pur spirituala): La nivelul cel mai inalt la care poate accede, omul se identifica, mai mult sau mai puţin profund, cu Constiinta Divina. Dumnezeu este o parte din sine, Sinele omului e o parte din Dumnezeu. Lumea e privita ca o singura fiinta. Omul este un colaborator apropiat al lui Dumnezeu, un co-creator. Inteleptul poate spune fara sa exagereze: „Gandurile si sentimentele mele sunt dedicate Divinului. Prin actiunile mele fac Voia lui Dumnezeu”.
• Conduita intuitiva (religiosa): La nivelul cel mai inalt la care omul poate accede, Dumnezeu este vazut din exterior, de neatins, atotputernic. Celelalte fiinte sunt vazute separat, dar ca niste frati, mai buni sau mai rai. Omul este un supus al lui Dumnezeu. Intuitivul poate spune: „Ma straduiesc sa Il iubesc, inteleg, admir pe Dumnezeu. Incerc sa respect legile universale, prin fapte bune si corecte”.
• Conduita ignorantului (egoista): Pentru el, Dumnezeu nu exista. Omul se crede centrul universului. Ignorantul spiritual ar spune: „Actiunile mele ma slujesc doar pe mine. Doar o viata are omul. Nu ma intereseaza ce este dincolo de moarte – pana nu vad, nu cred”. Nu toti cei care se declara atei apartin acestui nivel 3. Dintre cei care se declara liber-cugetatori, multi au o credinta intima ascunsa si clara in Divinitate (nivelul 2), dar resping formalismul religios.
CALITATEA ACTIUNILOR
Calitatea actiunilor omului difera in functie de nivelul de constiinta atins de el. In desen, calitatea actiunii este simbolizata de nuanta de gri (negru-joasa, alb-inalta). Actiunile din planul material-fizic, precum si cele religioase sunt mai mult sau mai putin integrate in constiinta divina (diferite nuante de gri), in functie de nivelul de constiinta de la care sunt abordate. Cu cat ne departam de conduita inteleptului, iubirea si inteligenta divina, precum si actiunile in armonie cu planul divin devin tot mai vagi, mai incomplete (culoarea alba se estompeaza, capatand nuante de gri)
Uneori, dar nu oricand, se constata ca manifestarile unor ignoranti spirituali se armonizeaza cu vointa divina. Ei sunt atunci „manipulati” de inteligentele superioare invizibile sa actioneze, fara sa-si dea seama, in sensul dorit de Divinitate. Acesta ar fi idealul: ca, mereu, oamenii sa raspundă la Vointa Divinitatii, transmisa prin spiritele inalte, ingerii păzitori. Societatea ar avea imens de castigat, lumea devenind un loc fericit pentru toti.
Nu toti oamenii insa raspund pozitiv la aceasta influenta benefica. Exista si o influenta opusa acesteia, demonica, cu care, poate, rezoneaza mai bine foarte multi. De aici rezulta actiunile violente, posesivitatea, razbunarea, gelozia, frica, suferintele, durerea, revolta impotriva Divinitatii
Evolutia Constiintei

Noi incepem sa ne dezvoltam si sa crestem din aceasta lume, de la cea mai joasa realitate posibila, care a coborat din Lumea Infinitului, prin 125 de trepte, prin 5 lumi, pana la cel mai jos punct. Ajungand la acest nivel scazut, scanteia de lumina s-a spart pana la ultimul grad spiritual in aceasta lume si a inceput sa formeze materia in ea.

Materia a inceput sa se concentreze, sa se formeze si sa uneasca o particula cu alta. in acest mod a inceput sa se intoarca la sursa-corectarea spargerii. De atunci a inceput Universul nostru: nivelurile mineral, vegetal si animal ale naturii.

Toate aceste grade sunt un rezultat al unificarii materiei in structuri din ce in ce mai complexe, toate partile care actioneaza in beneficiul reciproc. Puterea Luminii, puterea naturii, a unit elemente separate, si a format, astfel, materia neinsufletita in toata diversitatea sa interioara. Materia este formata ca urmare a unificarii particulelor opuse in conformitate cu legi speciale.

Si apoi chiar materia vegetala apare, unde particulele opuse se conecteaza in structuri mult mai complexe. Ele sunt mult mai departate una de alta, dar cu toate acestea se unesc. Apoi, natura animala apare, fiecare parte se simte separate de cealalta si doreste sa-si mentina existenta intr-o forma egoista. Cu toate acestea, datorita fortei naturii, fiecare dintre ele inca se uneste cu cealalta, si toate impreuna creeaza animalul-un organism animal care este capabil sa existe in ciuda faptului ca in interiorul sau exista o contradictie si o unificare a elementelor polare.

Ele sunt unite printr-o forta speciala, forta Luminii, forta Creatorului, forta daruirii reciproce, in ciuda fortei creatiei, o forta egoista care exista in interiorul fiecareia. Aceste doua forte incep sa actioneze in armonie comuna.

Armonia este imposibila daca nu exista doua forte opuse care se unesc cu toate acestea, de dragul unui singur scop, unui interes comun, precum si a unor stari superioare. Printr-o stare superioara se intelege interesele comune ale organismului: corpul vegetal sau animal. si apoi, datorita dezvoltarii materiei la nivel animal, acesta ajunge la nivelul fiintei umane a acestei lumi, care este o creatura chiar si mai complexa – una mult mai agresiva si mai egoista. Fiecare creatura de la acest grad de “fiinta umana in aceasta lume”, constata ca este opusa tuturor altor oameni.

Si atunci cand ajunge la sfarsitul dezvoltarii sale egoiste, ea descopera ca, daca doreste sa existe in continuare, are nevoie de o a doua forta, opusa- forta daruirii. Forta egoismului s-a dezvoltat in ea, dar ce este de facut cu aceasta acum? Ea doar ne distruge.

In acest moment intelegem ca noi trebuie sa primim forta de a darui, forta unificarii. Senzatia de lipsa a fortei de unificare, fara de care nu putem continua, este, de fapt, acel sentiment de criza, de separare, de distrugere a valorilor anterioare. Este dezvaluita in mod direct in interiorul existentei noastre, in viata noastra. Descoperim in absolut toate domeniile vietii, in toate activitatile unei persoane in aceasta lume, ca nu putem ajunge la echilibru, la armonie si la asa-numita “viata.”

La urma urmei, viata este construita pe baza a doua forte: primirea si daruirea. Noi nu putem exista actionand numai cu o singura forta a egoismului. De aceea, ca urmare a dezvoltarii noastre, a evolutiei noastre treptate, pas cu pas, natura ne aduce la concluzia ca avem nevoie, de asemenea, de o a doua forta: forta unificarii.
Cele sapte sigilii
Primul sigiliu – este asociat cu organele reproductive, sexualitatea, supravietuirea, subconstientul si banda de frecvente hertziene

Al Doilea Sigiliu – Acest sigiliu este centrul energetic al constiintei sociale si este asociat cu banda de frecvente infrarosii . Este asociat cu durerea si suferinta si este localizat in abdomenul inferior

Al Treilea Sigiliu – Acest sigiliu este centrul energetic al constientei constiente si este asociat cu banda de frecvente a luminii vizibile. Este asociat cu controlul, tirania, victimizarea si puterea. Este localizat in regiunea plexului solar.

Al Patrulea Sigiliu – Este asociat cu iubirea neconditionata, constiinta inalta, frecventa razelor albastru-violet, glanda timus si hormonii anti-imbatranire pe care aceasta glanda ii secreta.

Al Cincilea Sigiliu – Acest sigiliu este asociat cu glanda tiroida, superconstiinta, frecventa razelor X, rostirea si trairea adevarului fara dualitate.

Al Saselea Sigiliu – Acest sigiliu este asociat cu glanda pineala, hiperconstiinta si banda de frecvente a razelor gamma. Formatiunea reticulara care filtreaza si ascunde cunostintele din mintea subcontiienta se afla aici. Cand acest sigiliu este activat cunostintele din mintea subconstienta devin accesibile putand fi vindecate.

Al Saptelea Sigiliu – Acest sigiliu este asociat cu varful capului, glanda pituitara, ultraconstiinta, frecventa Infinitului Necunoscut si atingerea iluminarii

sursa:
www.kabbalah.info.ro

http://www.spiritus.ro

http://astrologykom.blogspot.com

http://caleaspretine.wordpress.com/2012/01/01/nivelurile-constiintei/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu